Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vraj posilní Staňa s dvoma Slovincami, hráčov hľadá i v zámorí

Tréner Rostislav Čada spoločne so športovým manažmentom Slovana Bratislava sa už pripravuje na nový ročník. V súčasnosti tvoria káder pre ďalšiu sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige. Ten by mal byť oveľa pestrejší ako doteraz.

09.04.2014 11:10 , aktualizované: 13:34
slovan, hokej, radosť Foto: ,
Hokejisti Slovana oslavujú gól.
debata (1)

„Po predchádzajúcej sezóne, s ktorou sme neboli spokojní, chceme do tímu priviesť zahraničných hokejistov – hráčov iného herného štýlu, ako tomu bolo doteraz. Vytypovaných máme aj viacero zaujímavých hráčov zo zámoria. Budem rád, ak rozhovory zrealizujeme tak, aby sa najlepší z nich objavili v drese Slovana,“ povedal v rozhovore pre klubový web Čada.

Po vypadnutí Slovana v Pohári nádeje kouč Slovana, ktorý má zmluvu s klubom ešte na ďalšie štyri roky, oddychoval a sledoval boje v play off v slovenskej a českej extralige i v Kontinentálnej hokejovej lige. Čada sa chystá na dovolenku do Švajčiarska, kde v minulosti dlhé roky pôsobil. Zatiaľ nie je presne známe, kedy sa začne spoločná príprava na novú sezónu, keďže ešte nevyšiel reglement súťaže. Hráči sa pravdepodobne stretnú okolo 10. júla, dovtedy sa budú pripravovať individuálne.

Na rozdiel od minulých liet tentoraz tréningové obdobie nevyplnia zápasy European Trophy, keďže tá sa zmenila na Ligu majstrov. „Prípravné zápasy budú, samozrejme, závisieť od potvrdenia pozvaní, ktoré v súčasnej dobe máme. Chceli by sme sa zúčastniť na turnaji tímov KHL v Prahe, resp. vo Švajčiarsku, kde sa pripravuje množstvo mužstiev KHL a kvalitné celky švajčiarskej najvyššej súťaže NLA. V domácom prostredí by sme sa chceli stretnúť s mužstvami, ktoré sa budú vracať z kempov v Európe naspäť do Ruska – vlani sme takto hostili Torpedo Nižnij Novgorod, Spartak Moskva a radi by sme privítali ďalšie tímy KHL,“ doplnil pre klubový web Čada, ktorý napriek rôznym mediálnym špekuláciám zostáva hlavným koučom Slovana.

Staňa i dvaja Slovinci by mohli prísť do Slovana

Vedenie hokejového Slovana Bratislava zatiaľ v súlade s reglementom KHL nemôže oficiálne informovať o posilách pre nový ročník a o menách sa momentálne len špekuluje. Podľa stredajšieho vydania denníka Nový čas by sa do belasého mohli obliecť brankár Rastislav Staňa i slovinskí reprezentační útočníci Rok Tičar a Žiga Jeglič.

Staňa sa podľa Nového času vraj už dohodol so Slovanom, ani jedna strana to však nekomentuje. Brankár Košíc sa momentálne pripravuje na finálovú sériu extraligy s Nitrou. Slovan zasa môže mená posíl zverejniť najskôr po 1. máji. Dvadsaťštyriročný Tičar i o dva roky starší Jeglič patrili medzi opory Slovinska na olympijskom turnaji v Soči, mladší z nich otvoril skóre duelu so Slovenskom. Obaja momentálne hrajú v nemeckej DEL za Kolín, resp. Ingolstadt.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava