Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartovič si užíval kúzla Messiho, Bližňák finty Ronalda

Atmosféru najslávnejšieho futbalového zápasu planéty si v nedeľu večer užívala v 80-tisícovom kotli aj dvojica slovenských hokejistov.

24.03.2014 15:01
Bartovič, Bližňák Foto:
Milan Bartovič a Mário Bližňák v hľadisku počas zápasu Real Madrid - FC Barcelona.
debata

Na tribúnach Santiaga Bernabeua nechýbali Milan Bartovič s Máriom Bližňákom.

„Keďže sa pre nás sezóna skončila, chceli sme si trochu prevetrať hlavy a odpočinúť si. Rozhodnutie cestovať na El Clásico sme dlho neplánovali. Práve naopak, všetko bolo spontánne. Dohodli sme sa len tri dni pred zápasom,“ prezradil kapitán bratislavského Slovana. „Uprostred týždňa sme sa dozvedeli, že už nebudeme trénovať, tak sme neváhali. Konečne sme sa dočkali voľného víkendu – prečo si ho nespestriť takýmto výnimočným spôsobom,“ dodal Bližňák.

Obaja hokejisti zažili nevšednú príchuť svetového futbalu na vlastnej koži po prvý raz. „Splnil som si sen, slávne španielske derby bolo pre mňa vždy veľkým lákadlom. Vstupenky na El Clásico nám závideli aj spoluhráči zo Slovana. Keď sme sa im v šatni pochválili, neskrývali nadšenie, " tvrdil Bartovič, ktorý by si zrejme viac užil El Clásico na barcelonskom Nou Campe. "Ani zďaleka sa nepovažujem za fanúšika, ktorý poctivo sleduje všetky výsledky svojho klubu, no sympatickejšia mi je Barcelona,“ pousmial sa.

Zhodne sa Bližňák, ktorý si v televízii rád pozrie Ligu majstrov, so svojím spoluhráčom z klubu i reprezentácie? „Určite nie. Radšej mám Real a hru Cristiana Ronalda. Taktiež sa však nestaviam do pozície srdciara,“ zakontroval 27-ročný center. Napriek rivalite, ktorej sa v športovom svete vyrovná len máločo, si obaja nedeľňajší zápas kamarátsky vychutnali. „Žiadne stávky sme medzi sebou neuzatvárali, k hecovaniu taktiež neprišlo. V podstate nám ani veľmi nešlo o to, kto zvíťazí. Chceli sme zažiť atmosféru El Clásica,“ priblížil Bartovič. Aká bola? Naplnila očakávania hokejovej dvojice?

„Určite. Bola neuveriteľná. Na Slovane nás dokážu fanúšikovia taktiež úžasne povzbudiť, často nám po tele behajú zimomriavky, no toto je niečo iné,“ netajil emócie 32-ročný krídelník. „Predsa len, kým na Slovane nás ženie vpred 10-tisíc ľudí, na Santiago Bernabeu je ich o 70-tisíc viac,“ doplnil Bližňák.

Opory slovenského zástupcu v Kontinentálnej hokejovej lige si v Madride užili predĺžený víkend, ktorému nevládol len futbal. „Pravdou je, že sme do Španielska cestovali najmä za El Clásicom, no čas sme využili aj inak. Prezreli sme si mesto, pokúpili zopár suvenírov. Uchvátila nás aj prehliadka štadióna,“ zakončil Bartovič, ktorého napokon potešil aj výsledok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Bartovič #Mário Bližňák