Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: Nehral som tak, ako som chcel a mal

Tento rok Gagarinov pohár, víťaznú trofej Kontinentálnej hokejovej ligy, do Trenčína do tretice neprinesie.

19.03.2014 18:21
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák.
debata

„Prežívam veľké sklamanie, nevyužili sme náš potenciál,“ povzdychol si obranca Dominik Graňák, jeden z kľúčových hráčov moskovského Dynama, po prekvapujúcom vypadnutí dvojnásobného šampióna KHL v prvom kole play off. Obhajca prvenstva podľahol v Západnej konferencii v dramatickej sedemdielnej sérii Lokomotivu Jaroslavľ 3:4 na zápasy.

Ktorý označíte za zlomový v neprospech Dynama?
Zrejme štvrtý, druhý v Jaroslavli. Necelé tri minúty pred koncom sme viedli o gól, no domáci vyrovnali z presilovky a v predĺžení strelili víťazný gól. Keby sme viedli 3:1 na zápasy, trúfam si povedať, že jeden z troch pokusov na postup by sme využili. Na keby sa však nehrá, Lokomotiv postúpil zaslúžene.

V čom prevýšil víťaza základnej časti?
Mal viac energie, oduševnenia i dravosti. Narazili sme na fyzicky veľmi dobre pripravené mužstvo, nepríjemné herným štýlom. Výborne korčuľovalo, bolo rýchlejšie – a najmä efektívnejšie v presilovkách. To rozhodlo.

Nepodcenilo Dynamo podvedome ôsmy tím po základnej časti?
Také niečo v Dyname neexistuje. Víťazstvo v základnej časti je síce príjemné, nič podstatné však neznamená, no vzbudí veľké očakávania. Vedeli sme, že nás nečaká nič ľahké. Aj to, že máme skúsenejší tím, ale akoby nám chýbali emócie z predchádzajúcich majstrovských sezón. Veľmi sme túžili po zlatom hetriku, vraveli sme si, že ak prejdeme cez húževnatý Lokomotiv, môžeme ísť opäť ďaleko. Ale – neprešli sme… Viacerí spoluhráči, ktorí sú v Dyname dlhšie, podotkli, že takú vyrovnanú sériu v prvom kole play off si nepamätajú. Prvé dva domáce zápasy som pre doliečovanie zranenia sledoval z hľadiska. Videl som neľútostný boj o každý meter ľadu.

V ďalších stretnutiach ste už nastúpili. Nelimitoval vás zranený členok?
Trochu som ho sem-tam cítil, ale v hre ma nelimitoval. V zápale boja aj zabudnete, že vás niečo bolí. Za krátky čas sa zahojil najlepšie, ako mohol. Veľmi som chcel mužstvu pomôcť, pre zranenia nám chýbalo pár hráčov. Počas rekonvalescencie som sa udržiaval v kondícii, posilňoval som, no chýbala mi herná prax. Zostra som vstúpil do play off, čo sú podstatne náročnejšie zápasy než v základnej časti. Nehral som tak, ako som chcel a mal. Z piatich zápasov, v ktorých som nastúpil, som štandardne odohral dva, pričom posledný mi vôbec nevyšiel… Navzájom sme si na ľade nepomohli, čo bola dovtedy naša veľká prednosť.

Ruskí komentátori tvrdia, že Lokomotiv je zrkadlový obraz Dynama v mladšom vydaní. Je?
Niečo na tom bude. Jaroslavľ hrá podobným štýlom, charakterizuje ho úžasné odhodlanie. Lokomotiv proti nám nemal čo stratiť – a veľa získal.

V Dyname sa vám končí zmluva. Ostanete alebo zmeníte dres?
Ešte neviem. Teraz pár dní pobudnem doma, no od 27. marca pokračujeme v Dyname tréningoch. Uvidím, či dostanem ponuku pokračovať.

Aký prívlastok dáte tejto klubovej sezóne?
Zlá. V jej priebehu ma pribrzdili zranenia, zlomenina členka ma vyradila z olympijskej nominácie do Soči. Veril som, že v závere sezóny si to vynahradím, ale ani to nevyšlo.

Sezóna sa však skončí až po majstrovstvách sveta. Uvidíme vás v slovenskej reprezentácii?
Tréner Vladimír Vůjtek ma už kontaktoval, viem, kedy sa začína príprava. Povedal som mu, že ma čaká podrobná zdravotná prehliadka. Ozývajú sa mi staré zranenia, pobolieva ma operované rameno, ruky i chrbát. Chcem sa dať zdravotne do poriadku, rád by som ešte pár sezón odohral. Na šampionát pôjdem, ak budem presvedčený, že reprezentácii môžem pomôcť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák