Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piešťany zdolali Poprad a postúpili, Banská Bystrica vyprášila Skalicu

Hokejisti Piešťan si v piatom štvrťfinálovom súboji play-off hokejovej extraligy vybojovali postup, keď zdolali Poprad 3:0 a na zápasy 4:1.

17.03.2014 19:34
Piešťany, Poprad Foto: ,
Radosť hráčov ŠHK 37 Piešťany z úvodného gólu počas 5. zápasu štvrťfinále slovenskej hokejovej Tipsport extraligy 2013/2014 medzi ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad. Piešťany.
debata

ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) – konečný výsledok série 4:1, do semifinále postúpili Piešťany
Góly: 15. Hamrák (Škadra, Stupka), 53. Mišura (V. Nemec, T. Melichárek), 57. Lušňák (T. Melichárek, Peško)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše Kroták 10 min + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Müllner – Tvrdoň, Výleta, 2142 divákov
Piešťany: Šúrek – Drgoň, R. Filip, Rais, Brňák, Škadra, Bučka, Biro, Cuník – S. Saliji, Peško, Lušňák – T. Melichárek, Mišura, V. Nemec – Stupka, Hamrák, Románek – Chylo, Schmidt, Holovič
Poprad: Masalskis – Malina, D. Brejčák, Fabian, Kurali, Urban, Makovský, Marek Nagy, Dinda – A. Lapšanský, Štals, Ľ. Vaic – A. Kroták, Mlynarovič, Matúš Paločko – Jabrocký, Belluš, L. Paukovček – Drábek, S. Takáč, T. Sýkora

Oba tímy vstúpili do zápasu s maximálnou sústredenosťou. Až v 12. min mal možnosť otvoriť skóre zápasu Saliji, ale Masalskis jeho strelu z medzikružia vyrazil. V 15 min sa domáci dočkali, keď tvrdú strelu Škadru od modrej čiary tečoval tesne pred brankárom Hamrák – 1:0.

Na začiatku druhej časti mal veľkú šancu zvýšiť vedenie havranov Lušňák, ale Masalskisa neprekonal. V 30. min sa ocitol pred Šulekom Lapšanský, no neuspel. Podtatranci vyvíjali snahu zmeniť stav stretnutia, ale domáci hráči výborne pokrývali obranné i stredné pásmo, a tak v druhej časti gól nepadol.

V tretej tretine sa domáci zamerali na bránenie, hostia ožili, domáci gólman Šúrek bol však pozorný a všetky šance Popradčanov riešil s prehľadom. V 50 min na brankárovi Piešťan stroskotal Sýkora. V 52. min mali domáci hráči výhodu presilovky, po spolupráci Melichárka s Nemcom skóroval Mišura – 2:0.

Poprad v 56. min odvolal z bránky Masalskisa, ale zvrat v stretnutí mu nevyšiel, domáci Lušňák upravil na konečných 3:0 do opustenej svätyne. Domáci havrani zvíťazili v sérii 4:1 a postúpili do semifinále.

Hlasy:

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): „Stav bol 3:1 na zápasy, dnes sme to chceli dobojovať. Vedeli sme, že Poprad bude hrať aktívne, boli sme však pozorní v obrane. V závere prvej tretiny sa nám podarilo dať gól na 1:0. V druhej tretine sme mali šancu na to, aby sme odskočili, ktorú sme v presilovej hre aj využili, bol to kľúčový moment zápasu. Tretí gól bol už len pre skrášlenie výsledku. Musím vysloviť veľké poďakovanie chalanom, bojovali oduševnene a zodpovedne. Podržal nás hlavne brankár Šúrek.“

Milan Jančuška (tréner Popradu): Dobrá defenzíva Piešťan nás nepustila k súperovej bránke. Rozhodujúce boli presilové hry, ktoré sme nezvládli. V oslabení sme dostali gól, ktorý rozhodol a zlomil nás. Je to pre nás obrovské sklamanie, lebo sme si na Piešťany verili. V dvoch zápasoch nedať gól – to svedčí o výsledku. Nenašiel sa líder, ktorý by pozdvihol zostavu. Prehrali sme, a tak súperovi gratulujem k postupu. Základná časť bola dobrá, avšak pre nás neprišla čerešnička na torte."

HC'05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 5:0 (5:0, 0:0, 0:0) – stav série 3:2 Góly: 8. Rapáč (Lepine, M. Hudec), 12. Zigo (Bambúch, James Martin), 15. Heizer (Kafka), 16. White (James Martin, Bambúch), 19. Lunter (M. Hudec, Rosandič)
Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík, Kubuš – Bednár, Snášel, 1705 divákov
Banská Bystrica: Kalemba – Lepine, Saracino, James Martin, Bambúch, Rosandič, Macháček, Kania – R. Konečný, White, Rapáč – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, M. Hudec, Lunter – Veilleux, Zigo, T. Matoušek – Kadura
Skalica: M. Lipovský (od 16. min Romančík) – Vyrůbalík, M. Sloboda, Barák, Trška, Luža, L. Kozák, Srnec, T. Staňo – Obdržálek, R. Školiak, Kudrna – Šátek, B. Mráz, Kutálek – B. Jankovič, Stieler, R. Kropáč – M. Preisinger, T. Mikúš, Lažo

O výsledku rozhodla prvá tretina pod Urpínom, ktorú domáci vyhrali 5:0. Do vedenia mohli ísť už po 99 sekundách, v oslabení unikli Heizer s Handlovským, druhý menovaný aj poslal puk za Lipovského, ale do posunutej bránky, takže gól platiť nemohol. Bystričanov to mrzieť nemuselo, pretože gólostroj načal v presilovke Rapáč. Vo 8. min skóroval z ľavého kruhu do odkrytej časti bránky. V 12. min vystrelil od mantinelu Bambúch a Zigov teč pred Lipovským bol účinný – 2:0.

Skaličania mohli odpovedať v tej istej minúte, no Kropáč z troch metrov mieril iba do Kalembu. V 15. min hrali ‚barani‘ ďalšiu presilovku a gólmana hostí nachytal z uhla Heizer. O 47 sekúnd neskôr už bolo 4:0, tentoraz strieľal od modrej Martin a puk dostal do bránky White. Lipovského nahradil Romančík, no aj ten kapituloval. V 19. min Hudec spoza vlastnej bránky našiel na útočnej modrej Luntera, ktorý sólo pretavil do gólu.

Ani na začiatku druhej tretiny nič nenasvedčovalo, že by Záhoráci mohli vystrčiť rožky. Prevahu mali domáci hokejisti, ktorí sa dostávali do šancí. Najprv sa preštrikoval pred bránku Veilleux, ale v koncovke úspešný nebol, po ňom to skúšal spred bránkoviska Lunter, ktorý netrafil odkrytý priestor súperovej svätyne. V 33. min išli do prečíslenia Lamper s Lunterom, no Romančík podržal svoj tím. Následne v oslabení stálo pri ňom aj šťastie, pretože Hudec strieľal do žŕdky a White netrafil odkrytý priestor bránky. V závere strednej časti prepukli u hráčov vášne, ale rozhodcovia neudeľovali tresty, hoci Lamper opúšťal ľad s krvavou tvárou.

V treťom dejstve sa už nič podstatné neudialo. Skaličania mohli korigovať nepriaznivý stav v 42. min Jankovičom, Kalemba bol proti. Vzápätí hostia nevyužili presilovku a v 48. min neuspel zoči – voči americkému gólmanovi v službách HC 05 ani Stieler. V závere sa vzájomne provokovali Veilleux s Lažom, ale namiesto bitky sa naskytla hosťom početná výhoda o dvoch hráčov v trvaní 43 sekúnd a následne aj 56 sekúnd, Skaličania ich nevyužili. Domáci gólman si napokon udržal čisté konto, Banská Bystrica sa v sérii ujala vedenia 3:2.

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Vyšla nám prvá tretina, ktorá viac-menej rozhodla o zápase. Ďalšie dve tretiny sme hrali zodpovedne zozadu, čo nám aj vychádzalo. Hráčom patrí vďaka za dnešný výkon. Predviedli, ako sa má hrať v play-off. Dúfame, že toto nasadenie nám vydrží aj pre zápas v Skalici.“

Andrej Výboh (tréner Skalice): „Ťažko sa mi hodnotí zápas po takomto výsledku. Očakávali sme, že súper po dvoch prehrách u nás všetko vrhne do útoku. Hneď v úvodnej tretine sa to aj ukázalo. Domácich hráčov sme nepokryli, hrali jednoducho, efektívne a my sme prepadli vo všetkých činnostiach. V druhej a tretej tretine sa hra vyrovnala, ale nedokázali sme streliť gól. Bystričania boli lepší, podali vynikajúci výkon na čele s brankárom.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #ŠHK 37 Piešťany