Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V KHL začali brať Slovan vážne. Aj preto sa nedostal do play-off

Hokejisti Slovana Bratislava po prehre s Dynamom Minsk (1:2) definitívne ukončili druhú sezónu v KHL. Tretím najproduktívnejším hráčom v drese belasých bol Michal Vondrka.

11.03.2014 00:12
vondrka Foto:
Michal Vondrka.
debata

Český reprezentant si v 48 zápasoch základnej časti pripísal 24 bodov za dvanásť gólov a rovnaký počet asistencií. Napriek štatistickému zlepšeniu oproti minulej sezóne to jedinému slovenskému tímu v KHL na postup do play-off nestačilo.

„Vlani nás veľa tímov podcenilo, možno aj preto sme získavali body. Teraz sa už súperi pripravili o dosť lepšie,“ ponúkol jedno z vysvetlení Vondrka.

Posledný zápas proti bieloruskému tímu akoby symbolizoval trápenie Bratislavčanov v aktuálnej sezóne. „Čo sa na to dá vôbec povedať? Opäť sme mali šance, ale bolo to také… Zvláštne,“ priznal po stretnutí Pohára nádeje, ktorému doposiaľ málokto prišiel na chuť.

Slovanisti chceli postúpiť do ďalších bojov aj kvôli divákom. Tých prišlo na štadión šesťtisíc, čo je suverénne najnižšia návšteva v tomto ročníku. „Robili čo mohli, neustále nás povzbudzovali. Bohužiaľ my sme na ľade nič úžasné nepredviedli,“ kriticky skonštatoval Vondrka.

„Stále cítim emócie. Tie opadnú až o pár hodín. Za pár dní sa opäť stretneme a budeme rekapitulovať,“ uviedol. Tréner Čada však ihneď po poslednom stretnutí k hráčom prehovoril. „Poďakoval nám za to, že sme stále makali a nenechali ho v najťažších chvíľach v štichu,“ prezradil.

Bude Michal Vondrka obliekať belasý dres aj v nasledujúcej sezóne? „Zmluvu nemám, nechávam všetko na agenta,“ potvrdil. Na otázku, či by rád zostal aj naďalej v Slovane, ticho odpovedal: „Asi áno“.

S kabínou sa zrejme rozlúči najskúsenejší hráč, Miroslav Šatan. Rezonovala aj táto téma pred stretnutím? „Hovorilo sa o tom, ale nie veľmi,“ skonštatoval. Radiť hviezde Slovana však nemieni. „Musí sa sám rozhodnúť. Hrá už nejaký piatok, musí vedieť, či sa chce ešte naplno venovať hokeju, alebo už tráviť chvíle len s rodinou,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Vondrka