Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O play-off sme prišli v predĺženiach, hodnotí sezónu Čada

Hokejisti Slovana Bratislava nastupovali na zápas proti Donbasu Doneck (1:2) s vedomím, že šanca na účasť v play-off je definitívne fuč. Stretnutie proti ukrajinskému tímu však aj napriek tomu, že tím už nebol pod tlakom postupových ambícií, nezvládli. Tréner belasých Rostislav Čada bol aj tak spokojný.

01.03.2014 12:56
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata

„Vytvorili sme si viac šancí a počas dvoch tretín zápasu sme boli lepší ako súper. Laco však podal mimoriadne dobrý výkon a k tomu mal ešte väčšiu dávku šťastia,“ hodnotil český tréner.

Podľa neho jeho hráči bojovali tak, akoby stále mali šancu prekĺznuť medzi najlepších osem tímov v Západnej konferencii KHL. „Domnievam sa, že o výsledku z Jaroslavle netušili, ale aj keby aj, náš zámer zostáva rovnaký. Budeme bojovať, pretože stále je o čo,“ poznamenal.

Osud belasých v piatok definitívne spečatil Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý zdolal Avtomobilist Jekaterinburg 5:3 a pred Slovanom má už nedostižný náskok. „Zostávajúce dva zápasy však chceme vyhrať, rovnako sa pokúsime uspieť aj v stretnutiach o Pohár nádeje. Našim cieľom je postupovať až do samého konca,“ uviedol Čada.

Aj keď do konca základnej časti KHL zostávajú ešte dva zápasy, hlavný cieľ Slovan nesplnil. Je teda čas bilancovať. „V tejto sezóne sme mali k dispozícii užší a menej skúsený káder, ktorý naviac sužovali zranenia. Oproti minulému roku sme veľa bodov postrácali v predĺženiach a samostatných nájazdoch. Dosiahli sme porovnateľný počet víťazstiev ako vlani, avšak vtedy sme mali najvyššiu úspešnosť v predĺženiach v celej súťaži,“ pripomenul.

Čada ale svoje mužstvo zatracovať odmieta. „Stále to bol silný a pracovitý tím, ktorý sa nikdy nevzdával a bojoval až dokonca,“ povedal. Rovnako nechce hodnotiť jednotlivcov, lebo ako tvrdí: „Hokej je kolektívna hra, vždy som si na tom zakladal a platí to aj tu v Bratislave“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava