Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominik Graňák: Chcel by som stihnúť prvé kolo play off

Napriek piatkovej prehre na ľade Metallurgu Magnitogorsk 0:1 po samostatných nájazdoch sa obhajca Gagarinovho pohára v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Dynamo Moskva stal víťazom základnej časti sezóny 2013/2014.

01.03.2014 11:02
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák
debata

Tím, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Dominik Graňák, v 52 zápasoch nazbieral 109 bodov. Práve Magnitogorsku, lídrovi opačnej Východnej konferencie, patrí v celej KHL druhá priečka so ziskom 102 bodov.

„Nebol to náš cieľ, je to vlastne po prvý raz, čo Dynamo vyhralo základnú časť Kontinentálnej hokejovej ligy. Je to príjemné, ale nepreceňujeme to. Pre nás je najdôležitejšia časť sezóny play off, opäť chceme obhájiť Gagarionov pohár,“ zdôrazňuje obranca Dominik Graňák.

Po zlomenine členka v ľavej nohe, ktorá ho vyradila z účasti na olympijskom turnaji v Soči, včera prvý raz vyšiel na ľad.

„Skúšal som, čo si môžem dovoliť, korčuľoval som zľahka, trochu aj strieľal. Tréner Znarok mi dovolil liečiť sa doma. Chodil som do posilňovne, bicykloval som, využíval som aj kryoterapiu. Mužstvo je teraz na výjazde vonku, trénujem so skupinkou maródov. Ak všetko dobre pôjde, možno stihnem záver prvého kola play off. Začíname dvoma zápasmi doma, v nich zrejme ešte nenastúpim. Do zápasového rytmu sa chcem vrátiť čo najskôr,“ približuje slovenský reprezentant.

Už ho prebolelo, že prišiel o olympijský turnaj?

„Už je to za mnou. Na zimnej olympiáde som ešte nebol, mrzelo ma, že som o ňu prišiel. Už to nezmením. Zápasy Slovenska som sledoval, s Michalom Handzušom som si vymenil pár esemesiek, no keď mužstvo prehrávalo, už som nechcel nikoho vyrušovať. Turnaj nám nevyšiel, ale ani Rusom. Tiež prežívajú veľké sklamanie, čakali oveľa lepší výsledok.“

Bude trénerom ruskej reprezentácie súčasný kouč Dynama Oleg Znarok?

„Hovorí sa o tom. Viem, že pre nášho trénera je to veľká pocta, má takú ambíciu. Ale či zároveň ostane aj v Dyname, na to si budeme musieť počkať.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #Dynamo Moskva