Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan popiera, že chce vymeniť Čadu

Tréner Vladimír Růžička sa už ústne dohodol so slovenským účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Slovanom Bratislava, napokon však uprednostnil ponuku obsadiť post trénera českej reprezentácie.

27.02.2014 08:22 , aktualizované: 12:22
Vladimír Růžička Foto: ,
Vladimír Růžička.
debata

Na lavičke národného tímu ČR nahradí Aloisa Hadamczika. „Dostal som ponuku od Slovana. Viac-menej som bol s ním ústne dohodnutý. Národné mužstvo je však národné mužstvo. Na tomto som sa dohodol a čo sa týka niečoho ďalšieho, či už ruského mužstva KHL alebo Slovana, momentálne ma to nezaujíma,“ povedal pre český denník Sport Růžička.

S českým zväzom sa bývalý výborný útočník dohodol na kontrakte do majstrovstiev sveta 2015. Na lavičke Slavie bol od roku 2000, v strednej Európe je to trénerský unikát. V tejto sezóne ešte povedie aj červeno-bielych, od ďalšej sa bude naplno venovať reprezentácii. V Slavii sa chce trocha motať okolo mládeže.

„To ma vždy bavilo a baví, budem fungovať aj ako poradný hlas majiteľov klubu. Hlavne však chcem byť pripravený na akcie, ktoré nás čakajú,“ povedal Růžička, ktorý už dvakrát priviedol Čechov k titulu majstrov sveta. Na sklonku hráčskej kariéry sa stal olympijským víťazom v Nagane 1998.

Slovan úvahy o výmene popiera

Slovan Bratislava však popiera informácie o možnej výmene hlavného trénera Čadu. Vo štvrtok český denník Sport priniesol informáciu, podľa ktorej sa Vladimír Růžička ústne dohodol s „belasými“.

„Klub uznáva trénerské kvality a odbornosť českého kouča Vladimíra Růžičku. Vzhľadom na jeho schopnosti a bohaté trénerské skúsenosti je nepochybne jedným z mála českých a slovenských trénerov, ktorý by mohol úspešne viesť tím Kontinentálnej hokejovej ligy. Vedenie Slovana nepopiera kontakt s trénerom Růžičkom. Predmetom stretnutia boli najmä odborné konzultácie a rady na úrovni športového riaditeľa ohľadom perspektívnych slovenských hokejistov pôsobiacich v českej súťaži, resp. v pražskej Slavii, keďže Slovan chce aj v budúcnosti stavať mužstvo najmä na hráčoch zo Slovenska,“ uvádza sa v stanovisku na klubovom webe hcslovan.sk

Ako je známe, Rostislav Čada uzavrel vo februári 2013 kontrakt na päť rokov. „Má plnú podporu vedenia, realizačného tímu a tiež širokej fanúšikovskej obce. Vedenie Slovana je s prácou trénera Čadu spokojné a je predovšetkým jeho zásluhou, že aj v reálnych podmienkach zodpovedajúcim slovenským možnostiam hrá mužstvo po vlaňajšej mimoriadne úspešnej sezóne aj v aktuálnom ročníku rovnocennú partiu so špičkovými ruskými mužstvami a udržuje ho v hre o účasť v play-off KHL,“ uzatvára klub v stanovisku na oficiálnej internetovej stránke.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Vladimír Růžička