Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čada mal ťažké srdce na rozhodcu. Šatan: Zlomil nás tretí gól

V uplynulých týždňoch sa na Slovensku najviac hovorí o Miroslavovi Šatanovi. Téma ohľadne jeho nenominácie na olympijské hry v Soči do veľkej miery zatienila aj jeho vynikajúce výkony v drese Slovana.

18.01.2014 13:48
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan nepremieňa trestné strieľanie.
debata

Hoci v piatok večer proti Admiralu Vladivostok gól nedal, aj tak ho vyhlásili za najlepšieho hráča belasých.

Šatan mohol otvoriť skóre stretnutia už v tretej minúte, ale jeho blafák zastavili ruskí obrancovia faulom. Trestné strieľanie však nepremenil a akoby predznamenal streleckú nemohúcnosť domácich počas celého zápasu.

Podľa dlhoročného kapitána reprezentácie však jeho neúspešný pokus o zápase nerozhodol. „Dostali sme až šesť gólov, moje nepremenené trestné strieľanie by nám veľmi nepomohlo,“ hodnotil po zápase Šatan. Pripustil však, že stretnutie by sa mohlo uberať iným smerom.

Tréner Rostislav Čada vypichol iný moment, ktorý mohol byť v zápase tým zlomovým. „Dôležitým momentom bolo veľmi zaujímavé vylúčenie Michela Miklíka. Súperovi tento presilovkový gól veľmi pomohol,“ skonštatoval.

„Rozhodca mi povedal, že videl iba Miklíkov faul, nemal som ani šancu povedať svoj názor. Ja som videl najprv faul brániaceho hráča a ak mal arbiter vylučovať, tak na oboch stranách,“ dodal.

Od toho momentu belasí márne dobýjali bránku Jevgenija Ivannikova. Naopak, v tretej tretine už ťahali doslova za kratší koniec. „Tretí gól nás zlomil. Inkasované góly a frustrácia pramenili z neúspešného obliehanie súperovej bránky,“ potvrdil Šatan.

Prehra 1:6 je z pohľadu Slovana príliš krutá, domáci totiž súpera v zápase prestrieľali. „V závere sme mali aj veľa šťastia,“ priznal tréner Vladivostoku Sergej Svetlov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava #Miroslav Šatan