Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan chce nadviazať na dva body troma

Prerušili šnúru štyroch prehier za sebou, no namiesto troch bodov získali len dva. Hokejisti Slovana zdolali v pondelkovom stretnutí KHL Sibir Novosibirsk 2:1 po samostatných nájazdoch a ich domáca séria štyroch stretnutí v priebehu siedmich dní pokračuje už o 19.00 duelom proti Chabarovsku.

15.01.2014 11:00
Slovan, harvey, maskot Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Slovanisti sú naďalej výrazne vzdialení od postupu do play off, na jedenástom mieste Západnej konferencie strácajú na ôsmu pozíciu Lokomotivu Jaroslavľ trinásť bodov.

Bratislavčanov poslal do vedenia v 14. min v presilovej hre Šatan, pre ktorého to bol štvrtý gól v ostatných troch stretnutiach od oznámenia olympijskej nominácie Slovenska do Soči. Zverenci Rostislava Čadu mali blízko k víťazstvu v riadnom hracom čase, ale nádej brankára Janusa na čisté konto pokazil tri minúty pred koncom Gubin. O dvoch bodoch pre domácich rozhodli samostatné nájazdy a v nich úspešné prevedenie Šatana a Vondrku.

„Nestratili sme bod, naopak dva vydreli. Sibir má kvalitné mužstvo, ktoré ašpiruje na postup do play off, takže výhra nad ním po predĺžení je dobrý výsledok a tiež impulz pred ďalšími domácimi zápasmi,“ zhodnotil stretnutie kouč Čada. „Dva body proti silnému súperovi sú dobré, ale ten jeden nám môže chýbať. Situácia v tabuľke sa príliš nemení, ale kým máme šancu, budeme o ňu bojovať. Proti Chabarovsku chceme získať jednoznačne tri body,“ doplnil trénera obranca Tomáš Mojžíš.

Miroslava Šatana obzvlášť mrzelo, že Slovan už niekoľkýkrát v sezóne dostal gól v závere a nebodoval tak naplno. „Opakujeme tie isté veci a strácame body. V niektorých častiach zápasu hráme dobre, v iných hru vypustíme a robíme zbytočné chyby. V kritických momentoch nám chýbajú skúsenosti a pokoj, aby sme dotiahli duel do víťazného konca,“ vravel.

Tréner Čada svojich zverencov pochváli. Podľa neho podali jeden z najlepších výkonov v uplynulom období. "Už dlho sme nehrali tak dobre v obrane a v strednom pásme, ako proti Sibiru. Toto je cesta, ktorá vždy vedie k bodom. Pochvalu si zaslúžia všetci hráči na čele s brankárom Janusom. V našej hre nebola slabina,“ zhodnotil.

Zároveň zdôraznil, ako dôležitá je pre mužstvo podpora zaplneného hľadiska. "Atmosféra na štadióne nás ženie vpred. Je to jeden z dôvodov, prečo doma získavame podstatne viac bodov, ako vonku,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Amur Chabarovsk