Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čada: Šatan patril v útoku k najlepším

Do play off posunie hokejistov Slovana Bratislava už len excelentný finiš. V zápasoch proti Magnitogorsku, Čeľabinsku, Nižnekamsku a Ufe získali zverenci trénera Rostislava Čadu iba bod. Kouč hodnotil výjazd po návrate ako neúspešný.

10.01.2014 17:20
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata (2)

„Pozitívom bola bojovnosť proti silným súperom v najťažšom časovom pásme, ale dobrý dojem sme neumocnili väčším bodovým ziskom. Mrzí ma to zvlášť preto, že sme v Nižnekamsku otočili nepriaznivý stav. Nebyť chyby pri striedaní, trúfam si povedať, že by sme vyhrali za tri body. Podobne proti Ufe sme sa pripravili o prinajmenšom bod chybou v závere zápasu, pričom krátko pred inkasovaným gólom sme mali šancu v prečíslení dvoch proti jednému ,“ vravel na bratislavskom letisku Čada.

Slovanistov zastihla v Rusku správa o nominácii reprezentačného trénera Vladimíra Vůjteka na olympijský turnaj v Soči. Trojica Bartovič, Miklík a Ölvecký sa potešila, iní zostali smutní.

„Myslím, že táto informácia prišla počas zápasu v Nižnekamsku, ale nezaznamenal som, že by nejako ovplyvnila výkonnosť hráčov – ani v ďalšom súboji v Ufe. Možno to bola pre niekoho motivácia.“

Najproduktívnejším hráčom Slovana v štyroch zápasoch bol s troma gólmi a jednou asistenciou Miroslav Šatan. „Už zápasy v Bratislave odohral dobre a musím povedať, že na tripe patril Miro k najlepším útočníkom mužstva,“ komentoval Čada.

Tréner Slovana nechcel špekulovať, aká reálna je ešte šanca zabojovať o play off, na ktoré stráca Slovan momentálne dvanásť bodov. „Hráme teraz doma štyri zápasy, v hlave mám najmä prvý v pondelok proti Novosibirsku. Musíme v ňom bodovať.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava #Miroslav Šatan