Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Proti Petrohradu chceme hrať ako v závere proti Čerepovcu

Obranca Michal Sersen, asistent kapitána hokejistov Slovana, prispel k pondelkovému víťazstvu 3:2 nad Čerepovcom dôležitým vyrovnávajúcim gólom na 2:2. "Podstatné bolo, že nás súperov gól, ktorým sa ujal vedenia 2:1, nepoložil, hoci sa už chýlilo ku koncu zápasu," zdôraznil.

03.12.2013 21:28
Michal Sersen Foto:
Michal Sersen.
debata (3)

Čo predchádzalo vášmu gólovému zakončeniu?
Skočil som zo striedačky, Libor (Hudáček) v útočnej tretine odviedol perfektnú prácu. Výborne mi prihral. Sústredil som sa na to, aby som trafil bránku – a padlo to tam. Zvrátili sme nepriaznivý stav v náš prospech, získali sme veľmi dôležité body.

Čerepovec ste v minulej sezóne nevedeli zdolať, do pondelkového večera ste čakali, kým ste mu dali prvý gól. Nesedí vám herne alebo šlo o zhodu náhod?
Skôr o zhodu náhod. Každý zápas sa vyvíja inak. Konečne sme však už aj bránku Čerepovca odkliali a strelili mu tri góly. Nehľadíme na nejaké série, či sa nám proti niekomu darí viac a proti inému menej. Pre nás je dôležité, že z náročného stretnutia máme tri body.

Sú veľkým povzbudením do ďalšej domácej série?
Lepšie sme si želať nemohli. Určite áno, ale každý zápas je iný. Začína sa od nula nula. Musíme hrať opäť pozorne v obrane a ja verím, že zasa budeme úspešní. Proti silnému Petrohradu chceme pokračovať vo víťaznom rytme zo záveru zápasu s Čerepovcom.

V ktorom momente ste vedeli, že je vaše?
Až po záverečnom hvizde. Vždy veríme, že môžeme vyhrať zápas, ktorý sa pre nás nevyvíja priaznivo. Bez toho by sme nemohli byť úspešní. Víťazstvo nás zdravo nakoplo. Nad Petrohradom Slovan v minulej sezóne doma vyhral, pokúsime sa to zopakovať.

V šatni držíte kasu. Skasírujete aj navrátilca Mira Šatana?
Určite sa dohodneme. Budeme sa o tom zhovárať.

Zaplatí do kasy aj Libor Hudáček za prvý gól v sezóne?
Nie je dôvod. Sme radi, že Libor konečne ukončil strelecký pôst a pomohol mužstvu k víťazstvu. Možno ho niečo budú stáť dve vylúčenia.

Čada o Šatanovi a céčku

Prínos Miroslava Šatana pre mužstvo uvidíte, keď sa zapojí do hry. Či nastúpi proti Petrohradu, uvidím po tréningu a rozhodnem po stredajšom rozkorčuľovaní. Čo sa týka kapitánskeho céčka, Milan Bartovič pracuje a zastáva funkciu kapitána od začiatku sezóny veľmi dobre a všetko ho oprávňuje na to, aby túto funkciu zastával aj naďalej. Som presvedčený, že Miro ako inteligentný človek i hokejista toto vie. Trúfam si povedať aj zaňho, že by céčko ani nepožadoval.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen