Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček už cítil vo vzduchu Šatana. A po zápase zaspal aj bez tabletky

Uplynulé dva mesiace si fanúšikovia Slovana Bratislava pred zápasom kládli vždy tú istú otázku: "Dá Libor Hudáček konečne gól"? Tí majetnejší a odvážnejší si dokonca mohli aj staviť.

03.12.2013 07:28
Libor Hudáček Foto: ,
Libor Hudáček ukazuje prstom na miesto, ktoré v kabíne obsadí Miroslav Šatan.
debata (1)

Dvadsaťtriročný útočník sa dočkal až v pondelok v stretnutí proti Čerepovcu. V 13. minúte otvoril skóre stretnutia a v 31. zápase sezóny aj svoj strelecký účet.

„Ani som nevedel, čo mám robiť,“ povedal Hudáček, ktorý priamo potom, ako prekonal Čecha Jakuba Štěpánka, skončil v jeho bránke. „Boli zápasy, v ktorých som mal veľa šancí a nedal som gól. Paradoxne som skóroval až v čase, keď sa do mužstva vracia Miro Šatan,“ poznamenal rodák z Levoče. „Pred zápasom som sa s ním videl asi päť sekúnd, azda aj to pomohlo,“ priznal.

Práve Hudáček mal asi najväčšiu radosť z návratu slovenskej hokejovej legendy do kabíny belasých. Predpokladá sa, že tréner Rostislav Čada opráši z minulej sezóny osvedčenú spoluprácu oboch útočníkov už v stredajšom zápase proti Petrohradu. „Príde Barcelona, tešíme sa na nich,“ komentoval uvoľnený Hudáček najbližšie stretnutie.

Okrem gólu si mladý reprezentant pripísal aj jednu asistenciu. K hetriku Gordieho Howea, ktorý v sobotu dosiahol kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára, mu tak chýbala už iba bitka na ľade. „Áno, viem, ale nemohol som si ju už dovoliť,“ zasmial sa.

„Po druhej tretine som dostal poriadne vynadané za dve vylúčenia,“ dodal Hudáček, ktorý sa naposledy tešil zo streleného gólu ešte v prípravnom zápase v Piešťanoch.

Slovan v pondelok pretrhol nepriaznivú sériu proti Čerepovcu, keď všetky tri zápasy proti tomuto súperovi v KHL nielenže prehral, ale nevsietil ani jeden gól. „Raz to už muselo prísť, asi sme sa v šatni dobre vyhecovali. Som veľmi rád, že sme tento duel nakoniec otočili,“ povedal.

Na Hudáčekovi bolo po stretnutí badať veľkú úľavu. „Konečne budem môcť zaspať aj bez tabletky,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček