Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan by mohol hrať už v stredu. Proti lídrovi KHL

Hokejový útočník Miroslav Šatan by mohol prvýkrát v sezóne 2013/2014 nastúpiť za Slovan Bratislava už v stredu proti lídrovi súťaže SKA Petrohrad.

02.12.2013 10:08
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata (2)

Pondelkový súboj so Severstaľom Čerepovec ešte nestihne, do Bratislavy pricestoval v pondelok predpoludním. Pri zraneniach útočníkov Michala Vondrku, Juraja Mikúša či Romana Kukumberga by Šatanov príchod pomohol vyriešiť trénerovi Rostislavovi Čadovi črtajúce sa problémy so zostavou.

„Dohodol som sa so Slovanom do konca ročníka. Všetko sa definitívne doriešilo v sobotu. Proti Severstaľu ešte nenastúpim,“ uviedol pre Plus jeden deň Miroslav Šatan a na otázku, či si trúfa čeliť v stredu Iľjovi Kovaľčukovi z Petrohradu, odpovedal: „To už bude na trénerovi.“

Šatan priletel na viedenské letisko Schwechat v pondelok predpoludním. „Na Bratislavu sa už teším,“ povedal po prílete pre pluska.sk 39-ročný útočník, ktorý vylúčil, že by sa do Slovana vracal pre snahu zúčastniť sa na zimných olympijských hrách v Soči. Jediným dôvodom bolo, že chcel už konečne hrať. Záujem bratislavského tímu ho potešil a na ponuku kývol. „Určite to nebolo pre financie,“ doplnil pre pluska.sk Šatan.

Rodák z Topoľčian Šatan nehral klubový hokej od vlaňajšieho novembra, keď sa zranil v drese Slovana v zápase KHL proti Levu Praha po zrážke so Zdenom Chárom. Za slovenskú reprezentáciu nastúpil v príprave a potom i na majstrovstvách sveta v Helsinkách. V predchádzajúcich dvoch sezónach viedol Šatan bratislavské mužstvo v úlohe kapitána. Sezónu 2011/2012 zakončil ziskom majstrovského titulu. Vlani až do zranenia odohral za Slovan 21 zápasov v KHL, v ktorých si pripísal 12 bodov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #Šatan #Petrohrad #návrat