Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miro prinesie do kabíny pozitívny impulz, verí Bartovič

Veterán Miroslav Šatan sa vracia bratislavského Slovana. Okolnosti sa vyvinuli tak, že skúsený hokejový útočník i klub, v ktorom v minulej sezóne pôsobil, sa navzájom potrebujú.

01.12.2013 17:03
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata

Slovan klesol na dno západnej konferencie KHL, herne sa trápi. Šatan zasa potrebuje hrať, aby si udržal šancu dostať sa do olympijskej nominácie. To bola podmienka, ktorú mu počas nedávnej návštevy v zámorí zdôraznil i tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek.

V sobotu sa vyjasnilo

„Mám sa dobre a zarezávam (smajlík). Žiaľ, stále nemám odpoveď na to, čo ľudí najviac zaujíma. Uvedomujem si, že asi plynie čas, kedy sa bude treba nejako vyjadriť,“ odpovedal pred pár dňami mailom Miroslav Šatan z Ameriky, keď sme zisťovali, či a kde ešte plánuje hrať.

Po majstrovstvách sveta odišiel skúsený veterán s rodinou do New Yorku, do 25. júla sa nezapojil do prípravy s bratislavským Slovanom. Dlho bolo okolo neho ticho a trošku aj tajomno.

V sobotu popoludní sa však vyjasnilo. Internetová stránka Slovana oznámila, že štvornásobný medailista z majstrovstiev sveta a bratislavský klub sa dohodli na spolupráci do konca sezóny 2013/2014. „Dohodli sme sa na všetkom podstatnom. Do Bratislavy priletí v najbližšom možnom termíne tak, aby trénerovi Čadovi mohol byť k dispozícii čo najskôr v nadchádzajúcej domácej decembrovej sérii,“ uviedol generálny manažér Maroš Krajči.

„Samozrejme, že ma Mirov návrat teší. Rozšíril káder tímu, pozná prostredie, šatňu, spoluhráčov. Hlavne svojimi hokejovými a ľudskými schopnosťami bude prínosom. Som o to presvedčený. O jeho angažovaní sme diskutovali všetci, ktorí pracujeme okolo áčka. Každá záležitosť má svoj začiatok, vývoj a záver. Záver je taký, že Miro bude do konca sezóny v Slovane,“ vravel po nedeľnom predpoludňajšom tréningu tréner Rostislav Čada.

Šatanova skúsenosť sa zíde

Isto vedel len jedno: „V pondelok proti Čerepovcu je Šatanov štart vylúčený. Viem, s kým bude Miro v útoku, jeho zaradenie do zostavy bude závisieť od toho, kedy absolvuje prvý tréning. Podľa toho sa rozhodnem, kedy nastúpi.“ Čada netajil, že by v súčasnej neľahkej situácii – bodovej i zdravotnej – privítal väčšiu konkurenciu.

„V pondelok sa musíme zaobísť bez útočníkov Juraja Mikúša a Romana Kukumberga. Michal Vondrka trénoval prvý raz od zranenia v Astane a bude pripravený. Bol by som rád, keby ešte niekto prišiel, a nielen jeden hráč – vzhľadom na úlohy a nabitý kalendár. Najmä do útoku, no momentálne by sa nám zišli posily na všetkých postoch. Neostáva nám nič iné, len pracovať a bojovať.“

Čo vraví na príchod niekdajšieho kapitána kabína? „Mirov návrat vzala veľmi dobre. Sme radi, že sme získali kvalitného útočníka. V Slovane zažil pekné roky, pomohol mu k viacerým titulom. Do šatne prinesie pozitívny impulz, nakopne tím. Taký ostrieľaný hokejista sa dostane rýchlo do tempa. Mužstvo potrebuje jeho skúsenosti, veríme, že nám pomôže k lepším výsledkom,“ vraví súčasný kapitán Milan Bartovič.

Účasť v play off nepovažuje ešte za stratenú. „Je však najvyšší čas zdvihnúť sa ako tím. Rozmýšľame nad tým, aby sme odovzdali maximum na ľade. Hrá sa ešte o veľa bodov, no už ich najmä doma nesmieme strácať. Každý je odhodlaný bojovať. V domácej sérii chceme bodovať čo najviac. Čerepovcu sme ešte v KHL nedali gól, máme o motiváciu navyše. Bolo by dobré ujať sa vedenia, aby sme sa dostali do psychickej výhody,“ zdôrazní.

Hudáček: Musíme sa prebrať!

Krídelník Libor Hudáček stále čaká na prvý gól v tejto sezóne. Rád by oprášil staré dobré väzby z predchádzajúcej spolupráce v útoku so Šatanom. „S Mirom je radosť hrať, pre mňa je to vysoká škola hokeja. O tom, kto bude s ním v útoku, rozhodne tréner. Nálada v tíme je dobrá, idú sviatky, všetci sa tešíme na Mikuláša,“ vraví v dobrej nálade.

A vážnejšie dodá: „Každý tím prejde nejakým útlmom. My sme dlho nedostali takú latu ako v Jekaterinburgu a Astane. Snáď nám pomôže prebrať sa a začať poriadne hrať. Musíme zabrať ako tím oveľa viac ako doteraz. Už nám fakt prihára, no ešte sa pokúsime zabojovať o play off!“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Slovan Bratislava #Milan Bartovič #Miroslav Šatan