Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záborskému sa v Ufe páči. Chváli bojovnosť, kvalitu a šírku kádra

Slovenskému hokejovú útočníkovi Tomášovi Záborskému sa po výmene z Omska do Ufy v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) páči v novom pôsobisku.

29.11.2013 13:52
debata
Tomáš Záborský. Foto: Ľuboš Pilc
Tomáš Záborský Tomáš Záborský.

Dvadsaťšesťročný krídelník, od ktorého všade očakávajú najmä góly v súperovej sieti, sa rýchlo etabloval v zostave Salavatu Julajev. Za Ufu zatiaľ odohral od polovice októbra desať duelov a zaznamenal v nich bilanciu 1 gól a 1 asistencia. Naposledy sa gólovou prihrávkou podieľal na triumfe svojho mužstva 3:2 na ľade Spartaka Moskva.

„Zápas proti Spartaku nám vyšiel. Fanúšikovia videli zaujímavý a bojovný duel. Sme radi, že sme v takom súboji uspeli. Už pred stretnutím sme si v kabíne hovorili, že musíme začať aktívne v ofenzíve a strieľať čo najčastejšie,“ cituje rodáka z Trenčína oficiálny web klubu z metropoly Baškirska.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie si pochvaľuje kvalitu kádra mužstva z Ufy. „Po fyzickej stránke sme pripravení príkladne bojovať, pred sezónou sme sa všetci dostatočne pripravili. Navyše máme široký káder, prakticky päť kompletných formácií. Ak sa niekomu nedarí, ďalší hráč ho môže bez problémov nahradiť. Všetci príkladne bojujú a snažia sa. V tíme Salavatu Julajev sa mi páči, v klube túžime po najvyšších miestach,“ dodal Záborský.

V tejto sezóne má slovenský útočník na svojom konte už 24 duelov KHL, dosiahol v nich 5 presných zásahov a rovnaký počet gólových prihrávok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Záborský #Avangard Omsk #ufa