Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner sa vracia do Minska

Slovenský hokejový obranca Richard Lintner sa dohodol na spolupráci s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dynamo Minsk.

28.11.2013 13:17
Richard Lintner Foto: ,
Richard Lintner začal sezónu v Trenčíne.
debata

V Dyname pôsobí slovenský útočník Tomáš Surový a funkciu dočasného hlavného trénera vykonáva Ľubomír Pokovič. V Minsku už Lintner pôsobil v minulosti.

„Som veľmi rád, že sa po troch rokoch vraciam do Dynama Minsk. Teším sa na spoluprácu s Ľubomírom Pokovičom a hráčmi, s ktorými sa veľmi dobre poznám. Dukle Trenčín prajem veľa šťastia, boli to opäť dva fantastické mesiace s chalanmi aj fanúšikmi,“ uviedol Richard Lintner.

Tridsaťšesťročný bek začal sezónu v Dukle Trenčín, za „vojakov“ absolvoval 19 duelov s bilanciou 3 góly a 4 asistencie. V predchádzajúcom ročníku hral okrem Trenčína aj za Piešťany a neskôr vo Švédsku za Rögle. Na svojom konte má pôsobenie aj vo Fínsku (Lukko Rauma, SaiPa Lappeenranta), Švédsku (Färjestad, Skelleftea, Rögle, Djurgaarden, MODO), Švajčiarsku (Fribourg). V KHL odohral majster sveta 2002 v Dyname Minsk v sezónach 2008/2009 a 2009/2010 spolu 66 zápasov s bilanciou 9 gólov a 19 asistencií. V zámorskej NHL nazbieral 112 štartov za Pittsburgh Penguins, New York Rangers a Nashville Predators.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #prestup #Lintner #minsk