Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Baranka: Ani vo sne mi nenapadlo, že Omsk bude mať takéto problémy

Keď 28-ročný slovenský obranca Avangardu Omsk Iva Baranka opúšťal útroby bratislavského štadióna, nemusel nikomu nič hovoriť. Z jeho výrazu sršalo obrovské sklamanie a tiež kŕč, v ktorom hrá bohatý ruský tím už päť zápasov. A inak tomu nebolo ani proti Slovanu.

20.11.2013 09:38
Garon, Bartovič, Baranka Foto: ,
Zľava: Milan Bartovič zo Slovana, Ivan Baranka a brankár Mathieu Garon z Avangardu počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy medzi HC Slovan Bratislava - Avangard Omsk.
debata

„Bolo to stretnutie ako všetky ostatné, ktoré sme odohrali počas uplynulej série. Dali sme v nich dohromady päť gólov a s takou streleckou nemohúcnosťou sa nedá vyhrávať. Aj dnes sme mali takmer štyridsať striel na bránku,“ povedal po stretnutí nováčik v drese Omska.

Jeho tím bol v utorok večer strelecky aktívnejší, na brankárov Miroslava Kopřivu a Jaroslava Janusa vyslal 39 pokusov o gól, belasí vypálili na Kanaďana Mathieu Garona iba 26-krát. „Určite sa od nás odklonilo aj šťastie. Strieľame veľa, triafame tyčky, možno potrebujeme byť dôraznejší a viac cloniť pred bránkou súpera,“ uvažoval Baranka po zápase.

Keď sa tímu ako Avangard Omsk nedarí a velí mu prísny Čech Miloš Říha, v kabíne je dusno. Ako to bolo v Bratislave? „To nebudem radšej komentovať,“ pousmial sa skúsený obranca, ktorý však priznal, že v šatni narastá na hráčov tlak. „Ten tu samozrejme je, obzvlášť keď sa nedarí. Cítime to, ale nemôžeme klesať na duchu, na ten ľad nikto iný za nás nevykorčuľuje,“ poznamenal.

Veľké očakávania v súvislosti s ruským tímom sú určite na mieste. Omsk má jeden z najvyšších rozpočtov v súťaži. „Podpísal som ako jeden z posledných a keď som sa pozrel na súpisku, hovoril som si, že ma čaká pohodová sezóna. Ani vo sne ma nenapadlo, že tu môžu nastať aj takéto problémy,“ skonštatoval Baranka, ktorý vie, že v Rusku, ak sa mužstvu nedarí, je všetko vratké. „Tu človek nemá nikdy istotu,“ povzdychol si.

Rodák z Ilavy pripustil, že v utorok mal aspoň malý dôvod na radosť. „Vždy je príjemné prísť na chvíľku domov, aj keď času na stretnutia bolo minimum,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Baranka #Avangard Omsk