Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňove chyby stáli Slovan veľa síl. Bol to čistý súboj, tvrdí mladý útočník

Jedným z kľúčových momentov posledného zo série domácich zápasov Slovana Bratislava proti CSKA Moskva bol neuznaný druhý gól v prostrednej časti hry z hokejky Romana Kukumberga. Hráči i fanúšikovia sa tešili, nevšimli si však, že ešte predtým rozhodca avizoval vylúčenie Marka Daňa.

22.10.2013 01:30
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata (9)

Keďže všetci sledovali Kukumbergov sólový únik, nik nepostrehol, aký faul to hlavný arbiter ide potrestať. “Snažil som sa protihráča natlačiť do bránkoviska, no on mi odpískal hákovanie. Podľa mňa to bol súboj telo na telo, no rozhodca to tak nevidel. Čo už,“ vysvetľoval po zápase mladý útočník Slovana.

Bolo to už jeho druhé vylúčenie v tretine za čo ho po zápase nepochválil ani tréner Rostislav Čada. “Daňo fauloval vďaka prílišnej bojovnosti. V takýchto situáciách treba viac korčuľovať a predovšetkým hrať čisto. Ako mladý a neskúsený hráč urobil dve chyby a nás to stálo príliš veľa síl,“ diplomaticky naznačil svoju nespokojnosť Čada.

Naopak s bilanciou štyri víťazstvá a dve prehry z domácich zápasov vyjadril český kouč belasých spokojnosť. “Pred zápasom som chlapcom vravel, že v prípade úspechu budem hodnotiť celú sériu ako veľmi dobrú, takto však bola len dobrá,“ zhodnotil Čada.

Keď po stretnutí proti Rige kapitán Slovana Milan Bartovič doslova zúril, v pondelok večer bol neprehliadnuteľne skleslý. “CSKA vyťažilo z minima maximum. Veľa šancí si nevypracovali, ale nakoniec dali tri góly a vyhrali. Štyri víťazstvá sú dobré, škoda dvoch posledných duelov, mohli sme byť v tabuľke podstatne vyššie,“ skonštatoval.

Na Slovan teraz čakajú štyri dni voľna, potom cely tím naberie smer Čerepovec. “Oddych padne vhod. V posilňovni sa dáme dohromady a do Ruska pôjdeme s čistou hlavou,“ uzavrel Daňo.

9 debata chyba