Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan prehral s Rigou 3:4, víťazná séria sa skončila

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy s Dinamom RIga 3:4 a nepredĺžili sériu štyroch víťazstiev v rade.

17.10.2013 20:14 , aktualizované: 22:08
Slovan, Riga Foto: ,
Sprava: Hráči Slovana Jonathan Sigalet a brankár Jaroslav Janus (v pozadí) počas hokejového zápasu ligy KHL medzi HC Slovan Bratislava - Dynamo Riga.
debata

Bratislavčania majú po sedemnástich zápasoch sezóny 2013/2014 na svojom konte 20 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 13. miesto. Slovan prehral aj v treťom vzájomnom zápase s Dinamom Riga.

Vo štvrtok viedol Slovan v Slovnaft aréne 2:0 aj 3:1, no pasívnou hrou dovolil hosťom v závere II. tretiny vyrovnať na 3:3. Rozhodnutie priniesol presný zásah Robinsona v 47. min. Útočník domácich Tomáš Netík dal gól už v štvrtom zápase v rade. Otvoril ním skóre duelu.

Do streleckej listiny sa v domácom tíme zapísali aj Michel Miklík a Martin Štajnoch. V tíme rižského Dinama skóroval dvakrát obranca Mat Robinson, po jednom góle pridali Marcel Hossa (ôsmy presný zásah v sezóne, pozn.) a Kyle Wilson.

Najbližšie Slovan v KHL nastúpi v pondelok 21. októbra, keď od 19.00 h privíta na vlastnom ľade ruský klub CSKA Moskva.

Slovan Bratislava – Dinamo Riga 3:4 (1:0, 2:3, 0:1)
Góly: 13. Netík (Bartovič, J. Mikúš), 22. Miklík (Vondrka, Sersen), 31. Štajnoch (Miklík) – 24. Marcel Hossa (Wilson, Pavlovs), 35. Robinson (Wilson, Marcel Hossa), 39. Wilson (Marcel Hossa), 47. Robinson (Szczechura) Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Sergejev – Misiur, Raming, 10 055 divákov
Slovan: Janus – Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet, od 41. V. Mihálik – Netík, J. Mikúš, Bartovič – Miklík, Ölvecký, Vondrka – Kukumberg, Bližňák, L. Hudáček – M. Daňo, Matoušek, R. Mráz
Riga: Tellqvist – Rekis, Ozoliňš, Robinson, Pujacs, Sotnieks, K. Redlihs – Pavlovs, Wilson, Marcel Hossa – Indrašis, Szczechura, Niživijs – Meija, Džeriňš, Bukarts – Skvorcovs, Kuzmenkovs, Upitis

Už v 1. min sa po chybe domáce obrany dostal do šance Bukarts, no Janus si poradil s jeho pokusom. Na opačnej strane nepochodil L. Hudáček, ktorý zblízka prestrelil Tellqvistovu bránku.

Slovan mal viac z hry a v 13. min otvoril skóre duelu, keď Bartovič našiel voľného Netíka a ten do odkrytej bránky upravil na 1:0. Vzápätí previedol niekoľko pekný zákrokov brankár Janus, ktorý vychytal postupne Upitisa, Kuzmenkovsa aj Wilsona.

Druhý gól pridal Slovan v 22. min – Vondrka „zaviezol“ puk do útočného pásma, jeho strelu Tellqvist vyrazil pred seba a Miklík ho zasunul do bránky. Na opačnej strane „udrel“ o dve minúty neskôr Marcel Hossa, keď zužitkoval prihrávku Wilsona. Séria vylúčení v tíme hostí zabezpečila Slovanu hru piatich proti trom, ktorú zužitkoval strelou spomedzi kruhov obranca Štajnoch – 3:1.

„Belasí“ potom trochu poľavili a hráči Dinama Riga ich za to trestali – v 35. min znížil v presilovke bek Robinson a o štyri minúty neskôr sa v skrumáži pred Janusom najlepšie zorientoval Wilson.

Tretie dejstvo začala nebezpečná presilovková strela Sersena, s ktorou si poradil Tellqvist. Šancu hostí v prečíslení v 44. min trestuhodne nepremenil Meija. Pasivitu Slovana využil o tri minúty neskôr obranca Robinson, keď z ľavého kruhu prekonal Janusa – 3:4.

V 51. min neuspel v prečíslení Kutlák a o tri minúty neskôr ani Daňo. Slovanu k vyrovnaniu nepomohla ani hra bez brankára, gól do odkrytej svätyne nedal Marcel Hossa.

Hlasy:

Rostislav Čada (tréner Slovana): „Doma sme štyrikrát uspeli, ale stálo nás to veľa fyzických síl. Aj tak sme duel začali dobre. Bohužiaľ, práve fyzické sily nám chýbali v defenzívnej činnosti. Bojovali sme do konca duelu a domnievam sa, že sme si zaslúžili aspoň bod.“

Artis Abols (tréner Dinama Riga): „Vedeli sme, čo môžeme čakať od Slovana. V domácom prostredí dosiahol štyri víťazstvá. Kým sme začali predvádzať našu hru, trvalo nám to 30 minút. Som rád, že sa nám darí otáčať zápasy. Náš najlepší hráč je Marcel Hossa.“

Michel Miklík (útočník Slovana): „Vstupovali sme do duelu s tým, že skúsime doma vybojovať ďalšie body. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo, aj keď priebeh bol dobrý, dali sme góly a viedli sme. Veľká škoda, že sme to nedokázali udržať. Únava určite nejaká je, ale nepripúšťame si ju. Súper je takisto unavený. Dnes sme do toho dali všetko, no nevyšlo nám to.“

Marcel Hossa (útočník Dinama Riga): „Posledné zápasy začíname zle a dobre hráme až od II. tretiny, to Slovan nečakal. Sme radi, že sme zvíťazili, ale nebolo to jednoduché. S každým víťazným zápasom nám stúpa sebavedomie. Na ľade aj mimo neho sme skvelá partia a dnes sme to predviedli.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #Riga