Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Porazenecká ani depresívna nálada nehrozí

Do Bratislavy ho v lete získali, aby zvýšil útočnú silu Slovana. Rovnako ako celý tím, ani Tomáša Netíka však úvod sezóny nezachytil v optimálnej forme.

09.10.2013 09:00
netík Foto:
Tomáš Netík.
debata

Postupne sa však zohráva so spoluhráčmi a v ostatných dvoch dueloch skóroval. Pred šiestimi domácimi zápasmi v rade verí, že slovanisti sa odrazia z posledného miesta v Západnej konferencii k priečkam zaručujúcim postup do play off.

„Čaká nás dôležitá séria stretnutí. Musíme v nej získať čo najviac bodov, aby sme získali body, ktoré nám utiekli v úvode ročníka a teraz nám veľmi chýbajú,“ tvrdí 31-ročný český útočník.

S čím budete po šiestich domácich dueloch spokojní?
Žiaden konkrétny cieľ sme si nestanovili. Nedá sa dopredu povedať, že potrebujeme toľko a toľko bodov z konkrétneho zápasu. Každý duel je náročný a ťažko odhadnúť, ako sa bude vyvíjať. Niekedy ste spokojný s bodom, má pre vás cenu zlata, inokedy vás neuspokoja dva, lebo ste mali vyhrať v riadnom hracom čase. Každý zápas v KHL je veľmi ťažký. Teraz nás čakajú súperi z najvyššej kategórie, no každý duel chceme napriek tomu vyhrať.

Začínate proti Magnitogorsku. Videli ste v televízii jeho súboj v Prahe proti Levu?
Nie, nezaregistroval som ho. Keby som sa k nemu aj dostal, určite by som prepol na iný program. Hokej doma nesledujem, chcem si od neho oddýchnuť. Radšej si pustím niečo prírodopisné. Prvý duel série bude pre nás azda ešte dôležitejší, než ostatné. Všetko naše úsilie zatiaľ smerujeme práve k nemu. Ak ho zvládneme, odzrkadlí sa to na nálade v šatni i na tribúnach. Víťazstvá robia radosť hráčom i fanúšikom, vytvárajú oveľa lepšiu atmosféru.

Ako sa odrážajú slabšie výsledky Slovana na atmosfére v kabíne?
Všade je to rovnaké. Ak vám nevyjde vstup do sezóny, tak sa to s vami dlho ťahá, platí to v každej lige. Prehry poznamenajú nás hráčov i atmosféru. Rozhodne však u nás nevládne porazenecká ani depresívna nálada.

Rozoberáte so spoluhráčmi, čo musíte robiť inak, aby ste boli úspešní?
Každý to rieši po svojom. Niekto rozoberá hokej z každej strany, iný sa ho snaží vytesniť z hlavy. Vnímam ako výhodu, že v KHL vás o dva dni čaká ďalší zápas a máte šancu napraviť prípadné zakopnutie. Som zástancom toho, že mimo štadióna treba myslieť na hokej čo najmenej, vyvetrať si hlavu.

Váš gól zo zápasu v Záhrebe vyhlásili za piaty najkrajší za mesiac september. Zdvihlo vám to náladu?
Písal mi o tom otec. Potešilo ma to, ale v tomto prípade som len zlízal smotanu. Výbornú prácu odviedli Peťo Ölvecký s Liborom Hudáčkom, dali mi to pred prázdnu bránku. Bol to gól po vydarenej akcii.

Na nedávnej šnúre zápasov ste vyhrali dva zo štyroch zápasov, ale aj tak ste ostali na poslednej priečke v konferencii. Uspokojil vás šesťbodový zisk?
Za normálnych okolností by sme boli s dvoma víťazstvami spokojní. Ba dokonca sme mohli získať aj viac bodov, v Novosibirsku sme odohrali dobrý zápas, no nedali sme góly. Šesť bodov je však dobrý odrazový mostík k ďalším zápasom, aby sme doma potvrdili nárast formy a pohody. Ten výjazd bol náročný najmä z pohľadu cestovania. Súperi nie sú až takých zvučných mien, ale domáce prostredie má u nich väčšiu výhodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Netík