Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetko sa obrátilo na dobré, teší Marcela Haščáka

Nebolo vari sklamanejšieho hokejistu po rozhodujúcej prehre Košíc vo finálovej sérii na ľade Zvolena než útočníka hostí Marcela Haščáka.

23.08.2013 08:00
Marcel Haščák Foto: ,
Marcel Haščák.
debata (3)

„Veľmi som túžil rozlúčiť sa s Košicami ziskom titulu. Chalani by si to zaslúžili, budem im držať palce, aby im to vyšlo v ďalšej sezóne,“ neskrýval rozčarovanie popradský rodák. Strieborný medailista z vlaňajšieho svetového šampionátu netajil, že sa chce v kariére posunúť ďalej, vyskúšať si angažmán v zahraničí. Čo si zaumienil, dosiahol takmer v poslednej chvíli. V nasledujúcej sezóne bude obliekať dres Dynama Riga, lotyšského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy.

Padol vám kameň zo srdca?
A aký! Do Rigy som prišiel na skúšku, odohral som turnaj v Prahe. Po poslednom piatkovom zápase, v ktorom sme podľahli Ufe 3:4 po samostatných nájazdoch a v ktorom som dal aj gól, mi tréneri povedali, že so mnou už ďalej nepočítajú. Také niečo nikoho nepoteší. Mužstvu som zaželal veľa úspechov, s chalanmi som sa rozlúčil a odcestoval domov do Popradu. Rozmýšľal som, čo ďalej, súťaže sa čochvíľa začnú. O to viac ma potešilo, keď mi zatelefonoval agent a oznámil mi, aby som sa v pondelok hlásil v Rige. S Dynamom som podpísal zmluvu na rok, zahrám si v káhael. Všetko sa zrazu na dobré obrátilo. Na hokej mám veľkú chuť, starosť sa premenila ra radosť, neistota na istotu.

S kým ste absolvovali letnú prípravu?
Pripravoval som sa so skupinkou spoluhráčov zo slovenskej reprezentácie v Banskej Bystrici – s Tomášom Surovým, Andrejom Sekerom, Markom Daňom. Zarezávali sme pod vedením kondičného trénera Romana Švantnera. Trochu si ma doberali, aby som makal viac, keď ešte neviem, kde začnem sezónu.

Vzali ste si puk po prvom góle za Dynamo?
V prvom momente mi to aj prebleslo hlavou. Vzápätí som si povedal, že puk si vezmem, až keď strelím gól v súťažnom zápase.

Ako sa vám hralo v Prahe? Boli ste spokojný so svojím výkonom?
Šancu, ktorú som dostal, som chcel využiť. V porovnaní s hráčmi Dynama som však mal zápasový deficit. Kým Dynamo už odohralo päť prípravných stretnutí, ja som bol na ľade len týždeň a pol. Usiloval som sa trénerov presvedčiť. Na ľade som spravil, čo som mal, nekazil som, ale ani nejako nevynikal.

Na akom poste vás skúšali, s kým ste nastupovali v útoku?
Nastupoval som na pravom krídle, v útoku som hral s dvoma šikovnými Lotyšmi. Chalanov ešte ani poriadne nepoznám, no teraz už budem mať dosť času zoznámiť sa so všetkými. Partia v kabíne vyzerá dobre. A aj ľudia v klube i v meste sú príjemní.

Aká reč prevláda na tréningoch?
Lotyština, ruština, angličtina. Hokejovej terminológii rozumiem, niečo sa dovtípim, ťažím aj zo svojich skúseností. A keď niečomu alebo niekomu nerozumiem, Marcel Hossa mi to ochotne preloží. A rýchlo vybaví, čo potrebujem. Pomohol mi zorientovať sa, čo-to mi už stihol ukázať aj v meste. V kabíne má autoritu, patrí k lídrom, vidieť, že za Dynamo už čosi odohral. Je príjemné, keď máte v kabíne spriazneného spoluhráča.

Už máte v kalendári poznačené, kedy prídete na zápas do Bratislavy?
Nemám, no na to ešte bude čas. Momentálne si zháňam nejaké bývanie, zatiaľ som v hoteli. Najbližšie nás čaká domáci turnaj v Rige, posledná previerka pred začiatkom nového ročníka káhael. Zmluvu už mám, nebudem pod nijakým tlakom. Teším sa, že si schuti zahrám.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Haščák