Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špirko neváhal pri zmluve so Spartakom

Hneď v prvom zápase po prestupe do Spartaka Moskva sa slovenský hokejový útočník Rastislav Špirko predstavil slovenským divákom v Bratislave. Jeho nový zamestnávateľ prehral so Slovanom 0:2.

02.08.2013 14:00
Rastislav Špirko Foto:
Rastislav Špirko.
debata

„Doteraz sme sa pripravovali v Maribore. Proti Slovanu sme to mali trochu náročnejšie, pretože sme hneď po raňajkách cestovali, nemali sme obed a po vystúpení z autobusu sme išli priamo na ľad a hrali zápas. Na prvý duel to nebolo z našej strany zlé. Verím, že ďalšie stretnutia budú po hernej stránke aj výsledkovo len lepšie,“ povedal po štvrtkovom súboji 29-ročný ofenzívny univerzál.

Rodák z Vrútok sa v ruskej metropole ešte nestihol udomácniť. „V Moskve som bol len štyri dni. Vlastné ubytovanie ešte nemám, ale už mám niečo vyhliadnuté a verím, že sa mi podarí niečo si nájsť. Ešte predtým ma čaká krátke voľno doma, o pár dní letím do Moskvy,“ pokračoval Rastislav Špirko, ktorý sa so Spartakom dohodol na spolupráci koncom mája. „Bola to rýchla a jednoznačná ponuka, nemal som na čo čakať,“ povedal slovenský hokejista a doplnil:

„Ak by bolo v klube viac Slovákov, bolo by to veselšie, ale na druhej strane sú tam ďalší hráči, Američania či Švéd, s ktorými dobre vychádzam. A keďže už trochu ovládam aj ruštinu, nie je problém dať sa dokopy aj s ruskými hokejistami.“ Práve s hráčmi zo Švédska a USA by mal Špirko vytvoriť útočnú formáciu. „Mal by som hrať s Tomom Wandellom a Mattom Andersonom,“ prezradil Slovák.

Spartaku sa v ročníku 2012/2013 príliš nedarilo, keď v tabuľke Západnej konferencie skončil na predposlednom 14. mieste a nepostúpil do play-off. „Po minulej sezóne zavládlo v klube sklamanie. Skúsili spraviť nejaké zmeny a uvidíme, čo to prinesie. Myslím si, že máme dosť kvalitné mužstvo. Ešte nás však čaká dlhá príprava. Budeme to ladiť tak, aby sme boli silnejší ako bol Spartak v predchádzajúcom ročníku. Najdôležitejšie je mať výborného brankára. Podľa môjho názoru máme dvoch kvalitných gólmanov a to je základný kameň prípadného úspechu. Príkladom je Slovan v minulej sezóne, keď ho držal Jaro Janus. Od toho sa odvíja aj to, ako sa dá mužstvo dokopy, ako bude bojovať a aká bude partia,“ povedal po prehre v Bratislave odchovanec martinského hokeja.

Najväčšou osobnosťou v kabíne moskovského klubu je skúsený útočník Viačeslav Kozlov, ktorý v zámorskej NHL odohral aj s play-of 1300 zápasov s bilanciou 398 gólov a 534 asistencií. „Je to veľký profesionál a mladším hráčom ide príkladom po všetkých stránkach. Má čo ponúknuť mladíkom,“ myslí si Rastislav Špirko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Špirko