Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Môže ešte Slovan vyradiť Dynamo? Neviem, pokúsime sa o to, tvrdí Daňo

Päť zápasov, päť prehier, taká je bilancia Slovana Bratislava proti úradujúcemu šampiónovi KHL Dynamu Moskva.

24.02.2013 23:16
hokej, khl, slovan, dinamo, Dano, Mikus,... Foto: ,
Útočník Slovana Marko Daňo si zalietal nad brankárom Dynama Alexandrom Jeriomenkom.
debata

Na to, aby hokejisti postúpili do ďalších bojov play-off nielenže musia vyhrať utorňajší druhý domáci duel, ale aj následné tri zápasy. Môžu “belasí“ sériu zvrátiť? Pokúsia sa ju minimálne predĺžiť, znie z kabíny.

“Neviem, či je možné ich toľkokrát v rade zdolať, v každom prípade sa o to musíme pokúsiť. Ideme do toho a uvidíme,“ povedal mladý útočník Slovana Marko Daňo. Ešte stále iba 18-ročný hráč po zápase pochválil hráčov súpera.

“Sú veľmi šikovní. Pred rokom vyhrali celú KHL a ten tím sa odvtedy veľmi nezmenil. Hlavne Petružálkovi sa teraz darí, dáva nám jeden gól za druhým a my si s tým nevieme rady,“ poznamenal.

Daňo priznal, že základná časť a play-off, to je úplne iný hokej. “Je to veľmi vyhecované, pred bránami je veľa potyčiek. Rovnako aj režim zápasov, keď hráme dva dni po sebe, sa so základnou časťou nedá porovnať,“ dodal.

Útočník Milan Bartovič si po zápase sypal popol na hlavu. Slovanisti podľa neho po tom, ako strelili svoj druhý gól, prestali hrať. “To sme mali udržať, prípadne ešte niečo pridať. Ale namiesto toho sme im dovolil zápas otočiť,“ uviedol.

Séria sa podľa neho ešte neskončila a Dynamu sa ju pokúsia belasí ešte znepríjemniť. “Treba sa pokúsiť vyhrať a vrátiť sériu do Moskvy. Verím, že na to ešte máme sily,“ povedal.

Do brány sa v treťom zápase vyraďovacej časti druhýkrát postavil Branislav Konrád. Ten si tesne po zápase vyčítal hlavne štvrtý inkasovaný gól. “Musím si ho ešte pozrieť, mám pocit, že ak by som šiel hneď na ľad, mohol som puk mať. Za stavu 2:3 by sa nám potom ľahšie obracal výsledok,“ povedal gólman.

„Dnes nám to nevyšlo, no musíme veriť, iné nám neostáva. Zajtra sa musíme pokúsiť vyhrať,“ dodal na záver Konrád.

debata chyba