Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dražba vstupeniek na Slovan - Lev vyhnala ceny na dvojnásobok

Cena vstupeniek na decembrový zápas hokejistov Slovana Bratislava proti Levu Praha v KHL sa v internetovej aukcii vyšplhala na viac než dvojnásobok vyvolávacej sumy.

05.11.2012 15:32
Slovan, radosť Foto:
Radosť hokejistov Slovana.
debata (5)

Slovan zorganizoval dražbu pre rozmach čierneho trhu so vstupenkami. Jej priebeh však poznamenali ponuky s premrštenými cenami, za ktoré si podľa klubu vstupenky zrejme nikto nekúpi.

Najviac fanúšikov by sa ku vstupenkám na zápas v Bratislave malo dostať za cenu 37 až 42 eur, ktoré ponúkli počas štvordňovej dražby. „Je to reálna hodnota vstupenky,“ uviedol marketingový riaditeľ klubu Milan Vajda. Vyvolávaciu cenu stanovili na 16 eur.
Z kapacity haly tesne presahujúcej 10 000 miest sa do voľného predaje dostalo okolo 4000 vstupeniek, zvyšok je vyhradený pre majiteľov permanentiek alebo fanúšikov hosťujúceho tímu. „Záujem v aukcii bol takmer štvornásobný,“ poznamenal Vajda. Dražba sa skončila v nedeľu o polnoci.

Záujemcovia o prestížny česko-slovenský súboj, ktorého premiéra sa uskutočnila v sobotu v Prahe (Slovan vyhral 2:1), podávali v dražbe nezáväzné ponuky. Niektoré čiastky sa vyšplhali aj na 2000 eur, za túto čiastku si však podľa Vajdu zrejme vstupenku nikto nekúpi. ,,Museli sme ich pretrpeiť, nedali sa zrušiť," tvrdil Vajda o zadávateľov premrštených cien. Ak si ich dražitelia v najbližších dňoch nevyzdvihnú, organizátor osloví ďalších účastníkov aukcie, ktorí ponúkli nižšie čiastky.

Definitívne výsledky dražby budú známe do dvoch týždňov. Klub sa potom rozhodne, či v tomto spôsobe distribúcie vstupeniek bude pokračovať. „Ak to budeme robiť v budúcnosti, tak dostačujúci bude i kratší čas aukcie než štyri dni,“ dodal. Systém by mohla vylepšiť registrácia prostredníctvom mobilného telefónu, čo by malo obmedziť tých, ktorí sa zaregistrovali do aukcie niekoľkokrát a potom iba zvyšovali cenu bez skutočného záujmu o vstupenky.

Na začiatku sezóny sa ceny na domáce zápasy Slovana pohybovali od 8 do 16 eur. V októbri vstupenky zdraželi o dve eurá. Za tieto ceny sa vstupenky rýchlo vypredali a potom sa zvýšenú cenu predávali na čiernom trhu. Až na jednu výnimku boli všetky doterajšie domáce zápasy Slovana v KHL vypredané.

5 debata chyba