Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Staňa: Víťazstvo sme si zaslúžili, ale gól platiť nemal

Hokejisti CSKA Moskva v Bratislave potvrdili úlohu favorita. K víťazstvu im však pomohla aj veľká chyba rozhodcov či kus šťastia v závere.

24.10.2012 17:20
Slovan - CSKA 1 Foto:
Brankár CSKA Moskva Rastislav Staňa.
debata

Hráči Slovana sympaticky vzdorovali ďalšiemu z favoritov Kontinentálnej hokejovej ligy, na zisk čo i len bodu to však nestačilo. Zverenci Rostislava Čadu podľahli CSKA, rovnako ako pred dvoma týždňami Dynamu Moskva, 2:3.

Prvá tretina patrila moskovskému mužstvu, ktoré malo výraznú prevahu, domácich prestrieľalo 15:7 a dvoma gólmi si vytvorilo sľubný náskok. Najmä druhý gól Igora Radulova domácih mrzel, lebo padol po zbytočnej chybe v útočnom pásme. „Do zápasu sme nevstúpili zle, ale po prvom góle sme stratili náboj a ťahalo sa to s nami až do konca prvej tretiny. Hráči súpera hrali vynikajúci technický hokej, na ľade sa skvele dopĺňali a mali sme s nimi v obrane čo robiť,“ povedal Andrej Sekera.

Ďalší hviezdny obranca Bratislavčanov Ľubomír Višňovský v druhej tretine znížil a slovanisti súpera na chvíľu zatlačili. V 29. min pomohli rozhodcovia CSKA, keď si nevšimli faul Igora Radulova na brankára Janusa a Rylov bez problémov trafil do opustenej bránky.

Chybu rozhodcov priznali aj hráči hostí. „Víťazstvo sme si zaslúžili, ale trošku to kazí tretí gól, ktorý asi nemal platiť. Nám to však môže byť jedno, máme tri body a to je najdôležitejšie. Rozhodca asi kontakt nášho hráča s Jarom nevidel, stáva sa to,“ skonštatoval brankár CSKA Rastislav Staňa.

Domácich hokejistov neprávosť nezlomila, práve naopak – zdravo nabudila. O necelú minútu udrel kapitán Miroslav Šatan. „Čo z toho, keď sme prehrali. Chceli sme proti CSKA bodovať. Žiaľ, vyšli sme naprázdno,“ priznal Šatan. Po treťom góle hostí sa pokúšal protestovať u rozhodcov, ale neuspel. „Videli ste, ako to dopadlo. Rozhodcovia spravili chybu, a či to videli alebo nie, ten gól nás stál víťazstvo,“ dodal.

Šatanov gól zobral na seba jeho niekdajší spoluhráč z reprezentácie Staňa. „Takú strelu musím chytiť. Asi sa to Slovanu vrátilo späť späť. Opäť sme viedli len o gól a v záverečnej tretine, keď Slovan tlačil, sme mali namále,“ priznal momentálne najlepší brankár KHL.

V drese Moskovčanov na ľade dominovali najmä bratia Radulovovci a Daciuk s Grabovským. ,,Už pred zápasom som tvrdil, že najťažšie sa bráni Daciuk, lebo nikdy neviete, čo spraví. Výborne hral aj Alexander Radulov. Vedel si zakryť puk telom a potom si ho hodiť. No dalo sa proti nim hrať. Navzájom sme si pomáhali a niekedy sme ich aj odzbrojili," vravel Višňovský.

Videozostrih zo zápasu Slovan – CSKA Moskva

Staňa priznal, že pred zápasom bol nervóznejší než obyčajne. Na Slovensku ho totiž fanúšikovia často nevidia. „Počas celej sezóny som mimo. V Bratislave som sa chcel ukázať. Iný zápas by som tak neprežíval. Pozrieť sa prišiel švagor a mnohí priatelia. Rodičom sa nechcelo, je to dosť ďaleko, tak si radšej duel pozreli v televízii. Nemal by som čas venovať sa im, na Slovensko sme totiž prišli až večer pred zápasom,“ vysvetľoval 32-ročný rodák z Košíc.

Pre blízkych a priateľov potreboval až 35 vstupeniek. „Mužstvo dostalo dvadsať lístkov a niektoré si zobrali spoluhráči a tréneri. Preto som dopredu volal na Slovan, aby mi nejaké rezervovali a kúpil som si ich. Posledné dni pred zápasom som len telefonoval, sms-koval a zostavoval zoznam záujemcov,“ smial sa Staňa.
Po zápase nezabudol pochválil i atmosféru v Slovnaft aréne: „Moje očakávania sa naplnili, bola vynikajúca. Ak by šli domáci do vedenia, mohlo to byť pre nás ešte ťažšie. Slovan sme nepodcenili a spravili sme dobre.“

debata chyba