Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Obrana je naša Achillova päta

Dvakrát rozjasal zaplnený štadión, no medzi strelcami v domácom tíme zostal osamotený. Miroslav Šatan bol ako kapitán belasých správnym lídrom bratislavského klubu, a hoci jeho mužstvo prehralo, snažil sa i tak nájsť po zápase pozitíva.

07.10.2012 21:02
Miroslav Šatan Foto:
Kapitán hokejistov Slovana Miroslav Šatan.
debata

Ktorý moment rozhodol o prehre Slovana?
Lacné góly v našej sieti. Keby padli po krásnych akciách, nepoviem nič, my sme k nim ale súperovi pomohli sami. Prvý gól nám zobral vietor z plachiet. Bola to pritom nevinná situácia, ale i tak sme inkasovali. Tento moment Dynamo upokojil a naopak my sme znervózneli. No a tretí gól, to už ani nehovorím, ten sme si dali sami. Musíme zapracovať na obrane, lebo to je naša Achillova päta.

Čo si mužstvo zoberie po takejto prehre?
Skúsenosti. Máme ich o dosť viac. Hrali sme proti elitnému klubu KHL, čo sa jasne prejavilo. Viackrát sme dali útočníkom súpera až príliš veľa priestoru, čo také skúsené mužstvo vie pretaviť na góly. Presne vedeli čo majú robiť s pukom, dobre si ho posúvali, vedeli kontrolovať hru. Pozitívom našej hry je, že sme s nimi dokázali držať krok takmer po celý čas.

Dal sa brániť Ovečkinov gól pri presilovke?
Tí chalani, čo proti Alexovi už hrali vedeli, že práve toto je jeho parketa. Bohužiaľ, nedokázali sme mu zabrániť v skórovaní.

Množstvo šancí však mal aj Slovan…
Súper vyhral, lebo bol viac efektívnejší. Sigalet bol v nájazde, no nedal, potom sme trafili aj žŕdku. Musíme zapracovať aj na koncovke.

Dvakrát ste prekonali brankára Jeremienka strelou medzi nohy. Vedeli ste, že je tam zraniteľný?
Áno, vedel som to. Bohužiaľ, moje góly nestačili.

Stihli ste sa pozdraviť s Dominikom Graňákom či Alexandrom Ovečkinom?
Áno, prehodili sme zopár slov. S Dominom som sa stretol aj pred zápasom.

debata chyba