Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský má problémy s lakťom, Janus chce preniesť pohodu do Ruska

Natrápili sa, ale vďaka pevným nervom pri penaltách vyhrali. Hokejisti Slovana vyhrali nad Jugrou Chanty-Mansijsk 4:3 po samostatných nájazdoch, získali dva body a natiahli sériu víťazstiev na päť.

26.09.2012 22:47
Ľubomír Višňovský Foto:
Ľubomír Višňovský.
debata

Zverenci Rostislava Čadu nezachytili úvod stretnutia, za čo ich potrestal už po 82 sekundách hry Sitnikov. Ani inkasovaný gól domácich neprebral, robili veľa chýb vo vlastnom pásme a púšťali hráčov Jugry do dobrých príležitostí.

V 7. min vytiahol nádherný zákrok Janus, následne mu pomohla aj žŕdka a od tohto okamihu prebrali iniciatívu slovanisti. Hostí dostali pod tlak, ale brankára Birjukova neprekonali. Naopak, krátko pred koncom prvej tretiny udrela Jugra po druhý raz. Strela Medvedeva sa odrazila od masky Janusa, čo využil Chlyncev a nekompromisne zvýšil na 2:0.

Slovanu vyšiel vstup do druhej časti. Po 59 sekundách prekvapil spomedzi kruhov po peknej prihrávke Višňovského hosťujúceho gólmana Ölvecký. „Strieľal som cez obrancu, vôbec som nevidel, kade letel puk. Až pri opakovanom zábere, som zistil, že pod lapačku. Dlho som na premiérový gól čakal, som rád, že to tam konečne padlo. Azda sa trochu rozstrieľam. Ukázali sme svoju silu, dokázali obrátiť zle sa vyvíjajúci zápas,“ povedal Peter Ölvecký.

Domáci mali v druhej dvadsaťminútovke viac z hry, ale aj naďalej mali často problémy v priestoroch pred Janusom. V 32. min predviedol svoju rýchlosť a nasadenie Bartovič, z čoho profitoval Miklík, keď zo vzduchu trafil puk za Birjukovov chrbát. „Už som chcel ísť vystriedať, ale videl som, ako Milan naskočil na ľad a potiahol puk do útočného pásma. Jeho prihrávku súper jemne nadvihol, ale trafil som to. Nebolo to až také ťažké,“ usmieval sa po zápase Michel Miklík.

Slovan nezlomil ani rýchly gól posledného tímu KHL v tretej časti, o päť minút vyrovnal v oslabení Vondrka, keď využil časovanú prihrávku Ölveckého. V predĺžení mali oba tímy pár šancí, ale o výsledku rozhodli až samostatné nájazdy. Tradične strelou medzi betóny prekonal Birjukova kapitán Šatan a v tretej sérii potvrdil triumf domácich Vondrka.

Zlou správou pre belasých sú zdravotné problémy Višňovského. Kľúčový obranca si zranil lakeť už v zápase proti Astane a teraz sa mu ťažkosti vrátili. „Mám zapálený lakeť. Vo štvrtok pôjdem na vyšetrenie magnetickou rezonanciou a uvidíme, či odcestujem na šnúru zápasov po ihriskách súperov. Nechcem maľovať čerta na stenu, lebo sa začínam rozohrávať, ale je to dosť bolestivé. Asi som už starý,“ povedal Višňovský i napriek bolesti, no s typickým humorom.

Belasí v zápase ani raz neviedli, no i tak sa radovali z triumfu. „Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Nemali sme toľko síl, hrá sa totiž v rýchlom slede a hoci bola Jugra posledná, očakával som mega ťažký zápas,“ hodnotil Višňovský a pokračoval: „Máme výborných hráčov na trestné strieľania. Miro Šatan je na to špecialista a Mišo Vondrka sa zasa blysol ukážkovým blafákom. Je super, že sme opäť vyhrali, no i tak musíme zlepšiť hru v rozohrávke a v strednom pásme, kde máme niekedy ‚španielsku dedinu‘. Vďaka sile kolektívu a publiku sme ale znovu dokázali vyhrať,“ dodala hráč s čílom 17.

Veľkou oporou Slovana je brankár Jaroslav Janus. Aj proti Chanty-Mansijsku vytiahol niekoľko zákrokov z ríše snov. „Doma sme vyťažili takmer bodové maximum. Máme pohodu, už ju len pretaviť aj na zápasy v Rusku,“ povedal.

Slovan sa najbližšie predstaví v sobotu v Magnitogorsku. Slovenskí diváci sa už môžu tešiť na budúcu nedeľu, keď do Bratislavy príde Dynamo Moskva s Dominikom Graňákom i Alexandrom Ovečkinom.

debata chyba