Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kapitán Šatan: Vyhrali sme nad súperom i rozhodcami. Klobúk dole

Tretia domáca výhra v rade a opäť po výsledku 4:2. Slovanisti majú za sebou najťažší zápas v sezóne, keď pri výhre nad kazašským Barysom Astana bojovali na ľade nielen s hráčmi súpera, ale aj rozhodcami. Tí previedli v Bratislave rozpačitý výkon, ktorý diváci na štadióne nie raz "ocenili" piskotom. Svoje o tom vie aj kapitán belasých Miroslav Šatan. V druhej tretine dostal trest na štyri minúty, domáci sa však tlaku Barysu ubránili.

25.09.2012 04:29
Ivan Švarný Foto:
Bitka v zápase Slovana s Astanou.
debata (9)

Ako hodnotíte zápas s Astanou?
Bol to zatiaľ náš najťažší zápas v sezóne. Skúsili na nás vybehnúť s tvrdým fyzickým štýlom a provokácami, z čoho vznikali na ľade šarvátky. Dá sa povedať, že rozhodcovia hrali s nimi. Veľakrát sme mali hrať presilovku, no ‚pán rozhodca‘ to posúdil presne naopak a vylúčil hráča nám. Na druhej strane musím povedať, že takéto zápasy budujú silu a charakter mužstva. Dokázali sme sa vyrovnať nielen so súperom, ale aj rozhodcami, a zápas vyhrať.

Zažili ste niekedy niečo podobné?
Nie. Diváci museli náš výkon naozaj oceniť, lebo po celý čas sme šli proti vetru a zvláštnym rozhodnutiam. Aj preto mám taký dobrý pocit z tejto výhry, hoci nás stala veľmi veľa síl.

Dalo sa vôbec komunikovať s rozhodcami?
Dalo, ale oni si robili aj tak svoje. My hráči, ako aj všetci ľudia na tribúnach sme videli niečo úplne iné, ako jeden z rozhodcov… Bolo to zvláštne a neprofesionálne z jeho strany.

Slovan vyhral štvrtý duel v rade a v tabuľke Bobrovovej divízie je na druhom mieste. Môže patriť medzi ‚štuky ligy‘?
Stále platí, že sezóna sa len rozbieha, netreba prebiehať. Dali sme si cieľ v prvých desiatich zápasoch ukázať identitu tohto mužstva. Tento duel bol toho skvelým príkladom. Dokázali sme sa vyrovnať s tvrdou hrou súpera aj nespravodlivými vylúčeniami. Naozaj klobúk dole pred celým mužstvom.

Ján Lipiansky stretnutie nedohral. Dostal trest... Foto: SITA
Ján Lipiansky Ján Lipiansky stretnutie nedohral. Dostal trest na 5 minút a do konca zápasu.

Višňovský: Rozhodca bol posledný, kto by nám pomohol

Druhý zápas v sezóne odohral kľúčový obranca belasých Ľubomír Višňovský. Miláčik publika v niektorých momentoch z ľadu takmer vôbec neschádzal, bolo ho cítiť v defenzíve, ale aj pred bránkou súpera.

„Vydreli sme víťazstvo v poriadne nervóznom zápase. Pomohol nám prvý gól a následný náskok 2:0. K rozhodcovi sa ani vyjadrovať nechcem, pretože on bol ten posledný, kto by nám pomohol. Veľa vylúčených hráčov nás stále množstvo síl, preto sú tieto body také cenné,“ hodnotil.

Nervozita z ľadu, kde jeden z arbitrov pískal prinajmenšom čudne, sa prenášala aj na tribúny. Po zahlásení trestu pre Miroslava Šatana sa arénou šíril pokrik: ‚Ruské k…y.‘

„Po celý čas sme si hovorili, aby sme nedávali rozhodcom šancu na vylúčenia a sústreďovali sa len na hru. Veľakrát sa ale stalo, že nášho hráča faulovali, ale rozhodca akoby nič nevidel a následne poslal na trestnú lavicu jedného z nás. Bohužiaľ, to je ich ruská liga s ruskými rozhodcami, ktorí nevedia ani po anglicky,“ konštatoval Višňovský.

Ako sa cítil na ľade? „Omnoho lepšie ako pri debute s Omskom, ale stále to nebolo ideálne. Najmä v prvej tretine sa mi hralo super, postupom času som začínal cítiť únavu. Navyše keď nám v jednom momente vylúčili dvoch obrancov, striedali sme sa vzadu len štyria. Našťastie sme to zvládli a dosiahli na veľmi cenné body.“

Prítomnosť jedného z najlepších svetových obrancov v tíme Slovana privítali diváci s obrovským nadšením. Višňovskému opäť tlieskali už pri hymne a po viacerých pekných akciách aj v samotnom zápase. „Je to neskutočné. V takejto atmosfére sa úplne inak hrá. Keď povedia moje meno a ľudia tlieskajú zahreje ma pri srdci a poviem si: ‚Nie nadarmo hrám ten hokej.‘ Je to veľká pocta ale aj záväzok. Chcem hrať čo najlepšie, aby som nikoho nesklamal. Momentálna eufória je neskutočná. Cítim sa ako počas majstrovstiev sveta či play-off NHL. Ľudia sa zaujímajú o zápasy, snažia sa zohnať lístky ako sa to len dá a žijú s nami. Je to naozaj krásne,“ dodal Ľubomír Višňovský.

Pästná výmena v podaní dua Martin Štajnoch... Foto: SITA
Martin Štajnoch, Nik Antropov Pästná výmena v podaní dua Martin Štajnoch (vľavo) a Nik Antropov.
9 debata chyba