Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan nezačal najlepšie, napokon má prvý bod

Hokejisti Slovana Bratislava sa pomaly zoznamujú s náročnosťou Kontinentálnej hokejovej ligy. V druhom vystúpení v súťaži získali prvý bod, keď doma s lotyšským Dynamom Riga prehrali 2:3 až po samostatných nájazdoch.

08.09.2012 20:55
slovan, radost Foto:
Radosť hokejistov Slovana.
debata

Premiéru v drese belasých v KHL absolvovali v sobotu v Slovnaft aréne brankár Jaroslav Janus a útočník Miroslav Šatan, ktorí v prvom súboji s Donbassom Doneck nemohli ešte nastúpiť. Ich zmluvy s Bratislavčanmi zaregistrovala vedenie klubu až po štvrtkovom súboji. „Cítil som sa dobre, bol to pre mňa prvý zápas v novej sezóne v tejto súťaži. Nebolo to ešte z mojej strany stopercentné, bude sa to len zlepšovať,“ povedal Miroslav Šatan.

Súboj ovplyvnil prvý gól, ktorý hostia strelili už v 10. sekunde. Riga získala psychickú výhodu. Rýchly inkasovaný gól hráčov Slovana zaskočil, do zápasu sa dostávali pomalšie. Dynamo kontrolovalo stredné pásmo a malo v prvej tretine viac z hry. „Ten štart bol katastrofálny. Pozitívne zo zápasu je, že sme získali prvý bod. Na tomto musíme postaviť psychiku do ďalšieho súboja. Chceli sme uchmatnúť aj druhý bod, ale nájazdy sú už vabank. Počas zápasu sa objavilo veľa vecí, na ktoré sa musíme pozrieť a zmeniť ich. Súper mal veľa príležitostí, výkon Jara Janusa dnes rozhodol o tom, že máme aspoň bod. V prvých dvoch tretinách sme nepresne rozohrávali, neudržali sme sa na puku v ich tretine. Je to pre nás nová skúsenosť. Riga mala lepšie mužstvo ako Doneck, my sme mali menej času a miesta na rozohrávku,“ priznal Šatan.

Miroslav Šatan. Foto: TASR
satan Miroslav Šatan.

Po rýchlom inkasovanom góle sa brankár Janus stal oporou Slovana a vyriešil množstvo ťažkých situácií. Hráči Dynama ho zasypali množstvom striel. „Ešte som si ani nesiahol na puk a už som inkasoval. Nebol to z našej strany dobrý začiatok, zaspali sme ho. Nemali sme počas súboja veľa šancí, od tretiny k tretine sme sa zlepšovali a v závere to už bolo dobré. Musíme hrať aj naďalej našu hru. Máme káder, ktorý je schopný v ďalších zápasoch bodovať,“ uviedol Jaroslav Janus.

Slovan od druhej tretiny zvýšil aktivitu a v úvode druhej časti si vytvoril tlak. V 27. min strelil pri presilovke piatich proti trom svoj prvý gól v KHL Mário Bližňák. „Som rád, že to tam padlo. Presilovka nám pomohla, dostali sme sa do zápasu. Zahrali sme ju dobre, dostal som peknú prihrávku od Michela Miklíka, bolo to presne na sekundu. Potom my ostávalo už len dobre trafiť. Som rád, Začiatok súboja z našej strany nebol dobrý, je dobré, že sme to odčinili a získali aspoň bod,“ doplnil Bližňák.

debata chyba