Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jednotkou draftu tímu HC Lev sa stal 18-ročný obranca Tvrdoň

Historicky prvým výberom nováčika KHL popradského tímu HC Lev sa stal mladý slovenský útočník Marek Tvrdoň. Osemnásťročného krídelníka si Popradčania vybrali z 2. miesta v 2. kole, keď v prvom kole si nevyberali ani jedného hokejistu. Slovenský klub v drafte získal práva aj na Ivana Petrakova, Antona Ivanjuženkova, Nikitu Špakova (všetci 3. kolo), Alexeja Bereglazova, Vladlena Zacharova (obaja 4. kolo) či Jakuba Jeřábka (5. kolo). Osemnásťročný Marek Tvrdoň je odchovancom nitrianskeho hokeja, v sezóne 2010/2011 hrával v zámorskej WHL za Vancouver Giants.

28.05.2011 23:16
Logo KHL Foto:
Logo KHL.
debata (1)

Okrem Tvrdoňa si v drafte KHL 2011 vybrali kluby tejto súťaže ešte jedného Slováka, Spartak Moskva získal práva na sedemnásťročného Skaličana Tomáša Mikúša, mladšieho brata útočníka tohto moskovského klubu Juraja.

Celkovou jednotkou draftu sa v Mytiščiach stal sedemnásťročný krídelník Anton Slepyšev, ktorého si vybral Metallurg Novokuzneck. Slepyšev doteraz hrával v rodnej Penze, Rusko reprezentoval na MS hráčov do 18 rokov v Nemecku a na zimnom európskom olympijskom festivale mládeže v Liberci. Najvyššie draftovaným neruským hráčom sa stal kanadský útočník Jonathan Huberdeau, ktorého si vybral Viťaz Čechov.

Spolu si kluby vybrali v šiestich kolách 134 hráčov, z toho 84 Rusov, 16 Švédov, 11 Fínov, šesť Kanaďanov, štyroch Kazachov, troch Američanov, dvoch Slovákov aj Čechov a po jednom Bielorusovi a Švajčiarovi.

1 debata chyba