Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Extraligové kluby súhlasia so štartom HC Lev Poprad v KHL

Zástupcovia hokejových klubov seniorskej Slovnaft extraligy združené v spoločnosti Pro-Hokej súhlasia s prípadným štartom tímu HC Lev z Hradca Králové v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), ktorý by hral svoje domáce zápasy na štadióne v Poprade.

23.07.2010 12:57
poprad, hokej šatna Foto:
Šatňa na zimnom štadióne v Poprade, kde má už v pondelok začať prípravu na sezónu nováčik KHL HC Lev.
debata (3)

Členovia Pro-Hokeja spolu s činovníkmi Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) vo štvrtok absolvovali výjazdové rokovanie ohľadne tejto záležitosti, no nie všetky kluby po zistení nových skutočností dokázali zaujať definitívne stanovisko a zobrali si čas na rozmyslenie.

V piatok predpoludním spoločnosť Pro-Hokej vydala k pôsobeniu tímu KHL HC Lev v Poprade písomné stanovisko. V ňom predstavitelia klubov uviedli, že k účinkovaniu HC Lev v KHL na zimnom štadióne v Poprade nemajú námietky za predpokladu splnenia troch podmienok.

Prvou je nutnosť splnenia všetkých legislatívnych náležitostí zo strany HC Lev vyplývajúcich z predpisov SZĽH a IIHF. „Základné podmienky pre umožnenie štartu tímu HC Lev v KHL v Poprade sú dve. Prvou je nutná žiadosť zo strany ruskej národnej federácie nasmerovaná k SZĽH. Druhou je potrebná výnimka zo strany IIHF, pretože HC Lev nie je členom žiadnej národnej federácie,“ špecifikoval tento bod člen výkonného výboru SZĽH pre oblasť legislatívy a disciplíny Vlastimil Chvojka. Výkonný výbor SZĽH by mohol štart HC Lev potvrdiť už v pondelok na svojom bratislavskom rokovaní. Predpokladom je samozrejme splnenie všetkých náležitostí.

Druhou podmienkou je splnenie všetkých obchodných záväzkov voči spoločnosti Pro-Hokej a klubu HK Poprad. „Ide o finančné vyrovnanie, ktorého výšku nemôžem zverejniť, pretože som od klubov na to nedostal mandát,“ vysvetlil riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský. Podľa tretieho bodu musí HC Lev bezpodmienečne akceptovať, že povolenie štartu účinkovania na území SR (Poprad) v KHL sa vzťahuje výhradne iba na sezónu 2010/2011.

3 debata chyba