Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetové hviezdy budú hrať na Slovensku! Poprad prijali do KHL

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy oznámilo, že do svojej súťaže prijalo klub Lev Poprad. Informovala o tom stránka sovsport.ru s dodatkom, že sa tak stalo po stradajšej a štvrtkovej inšpekcii v klube, ktorá posudzovala jeho infraštruktúru.

16.07.2010 17:33
KHL logo Foto:
debata (21)

„V piatok prebehlo zasadnutie predstaviteľov KHL a jednoducho sa udialo to, čo sa udialo. Samozrejme, sme radi, že sme boli nápomocní klubu Lev Hradec Králové, aby si splnil svoj sen štartovať v KHL. Teší nás, že sme im mohli pomôcť a uvidíme, ako to pôjde ďalej, pretože je potrebné urobiť ešte ďalšie kroky… Pevne však verím, že na popradskom štadióne uvidíme ruskú najvyššiu súťaž a druhú najkvalitnejšiu na svete,“ uviedol výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan.

„Predstavitelia KHL nemali žiadne špeciálne požiadavky čo sa týka interiéru, alebo exteriéru štadióna. Pôjde len o úpravy, ktoré sme schopní zvládnuť jednak finančne a jednak k ich spokojnosti, teda podľa ich predstáv,“ dodal Turan.

V novej sezóne bude mať KHL 24 účastníkov a Poprad sa stane prvým mestom mimo krajín bývalého ZSSR, ktorého zástupca v nej bude štartovať. Doteraz v nej hrali iba kluby z Ruska a krajín, ktoré boli v minulosti jeho súčasťou.truktúru.

V Poprade bude aj naďalej fungovať aj samostatný extraligový klub HC, ktorý nie je naviazaný na HC Lev.

21 debata chyba