Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Flyers v play-off skončil. Po súboji so Šatanom si zranil obe kolená

Hokejisti Philadelphie odvrátili víťazstvom 4:0 už druhý mečbal Bostonu v semifinále play-off Východnej konferencie NHL, no zaplatili za to vysokú cenu. V 25. min stretnutia sa zranil brankár letcov Brian Boucher, ktorý si natiahol prekrížené väzy v oboch kolenách. "Jeho ľavé koleno je na tom horšie ako pravé," skonštatoval po Boucherovom vyšetrení generálny manažér Philadelphie Paul Holmgren a dodal: "Bude nám chýbať zrejme pár týždňov."

11.05.2010 11:34
Miroslav Šatan, Brian Boucher Foto:
Miroslav Šatan padá na Briana Bouchera.
debata (3)

Tridsaťtriročný Američan sa pokúšal prikryť voľný puk, no spadol na neho spoluhráč Ryan Parent a „tichý zabijak“ z Bostonu Miroslav Šatan. V tej chvíli viedli hosťujúci letci 1:0 a Boucher mal na konte deväť úspešných zásahov. Do bránky sa postavil Michael Leighton, ktorý zlikvidoval ďalších 14 striel medveďov a pomohol znížiť stav série na 2:3. Keďže v čase víťazného gólu Leina v 7. min bol na ľade ešte Boucher, pripísal si do štatistík víťazstvo za tento duel práve on. No tento triumf bol pre gólmana s najnižším priemerom inkasovaných gólov na zápas v celom play-off (2,33) Pyrrhovým.

Dvadsaťosemročný náhradník Leighton má za sebou zaujímavú sezónu. Do Philadelphie sa dostal 15. decembra, keď si ho letci stiahli z waiver listiny Caroliny a hneď v prvých štyroch zápasoch vychytal víťazstvá. Sériu mu prerušil práve Boston na Nový rok v zápase pod holým nebom (1:2 po predĺžení). Po tom, ako musel Ray Emery so zraneným bedrom ukončiť sezónu, stal sa Leighton vo februári vo Philadelphii brankárskou jednotkou, no tento post stratil po tom, ako si 16. marca zranil koleno a osem týždňov sa nepostavil do bránky.

Letci dokázali prerušiť šnúru siedmich domácich víťazstiev medveďov, z toho posledných piatich v play-off. Nasledujúci, už šiesty duel semifinálovej série Východnej konferencie NHL je na programe vo Philadelphii v stredu.

3 debata chyba