Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ahoj Peter, ahoj Andrej. A verím, že dovidenia. Vicemajstrovi došla trpezlivosť. Zvolen končí spoluprácu s oboma trénermi

Vedenie slovenského vicemajstra HKM Zvolen odvolalo z funkcie trénerov Petra Oremusa a Andreja Kmeča. Klub to oznámil na sociálnej sieti aj na svojom oficiálnom webe.

13.12.2023 10:47 , aktualizované: 10:58
zvolen oremus Foto: ,
Tréner Zvolena Peter Oremus.
debata (3)

Šéf klubu Dušan Mráz v oficiálnom stanovisku uviedol, že vedenie nie je spokojné s predvedenou hrou.

„V našom klube nastala situácia, ktorá sa v športových kluboch stáva. Napriek ambíciám, snahe, vynaloženým prostriedkom a vytvoreným podmienkam, nie sú výsledky nášho extraligového tímu adekvátne,“ reaguje Mráz v stanovisku.

Poslednou kvapkou bola prehra s nováčikom súťaže.

„Zlomovým momentom dnešných udalostí bol nedeľný zápas v Humennom. Nie pre prehru, ale pre herný prejav nášho mužstva, ktorý mi nedovolil sa na tento zápas dopozerať,“ pokračuje Mráz.

Rozhovor s obrancom Spišskej Novej Vsi Jurajom Valachom
Video

Rozhodnutie sa podľa Mráza nerodilo vôbec ľahko.

„Asi je dobre známy môj vzťah s Petrom Oremusom. A nič na ňom nezmení ani naša dohoda, že nateraz sa naša spolupráca končí. Je zaužívaným klišé poďakovať za doterajšiu spoluprácu a zaželať všetko najlepšie v ďalšom pôsobení, aj keď nie vždy je to úprimné. Preto to ja teraz neurobím. Poviem len – ahoj Peter, ahoj Andrej. A verím, že do videnia,“ konštatuje Mráz.

S trénermi i hráčmi vedenie klubu intenzívne komunikovalo, no očakávané zlepšenie sa nedostaivlo.

„Hra a jej prevedenie má už nejaký čas veľké trhliny. Mali sme spoločné stretnutia, sadli sme si na chate, porozprávali sa a čakali na zlepšenie prejavu. A výsledok? Hra, na ktorú sa je ťažko pozerať,“ mieni šéf klubu.

Tréningový proces v najbližších dňoch povedú Norbert Javorčík s Janisom Andersonsom, klub však pracuje na angažovaní trénerov, ktorí prevezmú tím vo zvyšku sezóny.

Očakávať sa dajú aj zmeny v hráčskom kádri.

„Za predvádzanú hru sú zodpovední v prvom rade hráči. A musím povedať, že drvivá väčšina našich hráčov si je toho vedomá a priznáva svoje zlyhania. Svoj podiel na sérii zlých výkonov a výsledkov berú aj tréneri, beriem ho aj ja a so mnou celé vedenie klubu,“ priznáva Mráz.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Peter Oremus #Andrej Kmeč