Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovákov má nepríjemné spomienky. Slovan angažoval švédskeho obrancu, veľkú časť kariéry odohral v zámorí

Vedenie hokejového extraligového klubu HC Slovan Bratislava angažovalo švédskeho obrancu Juliusa Bergmana. Mužstvo tak zareagovalo na zranenie jeho krajana Jonasa Ahnelöva, ktorý má zranenie v hornej časti tela, musí absolvovať operáciu a sezóna sa pre neho skončila.

31.01.2024 18:39
Peter Oremus Foto: ,
Peter Oremus na lavičke Slovana.
debata

Dvadsaťosemročného Bergmana draftovalo San Jose Sharks v roku 2014 zo 46. miesta (2. kolo), no v NHL si nezahral.

V AHL však odohral viac ako 250 zápasov s bilanciou 17 gólov a 61 asistencií. Prevažnú časť svojej kariéry strávil doma vo Švédsku, v najvyššej súťaži hral za Frölundu a Brynäs.

Jednu sezónu odohral aj vo Fínsku za Lahti Pelicans. Bergman reprezentoval svoju krajinu na štyroch záverečných mládežníckych turnajoch, vrátane MS 20 v roku 2015.

Vtedy v boji o bronzové medaily Švédi podľahli slovenskej reprezentácii vedenej trénerom Ernestom Bokrošom 2:4. Naposledy pôsobil v druhej najvyššej švédskej lige v tíme Södertälje.

SR Hokej TEL play off 1/4 6. Michalovce Slovan Kudelka Čítajte viac Ešte to oľutujete! Vykopli ste ho ako psa. Koniec Kúdelku rozpútal vášne. Čo ho najviac mrzí? Prehovoril aj jeho nástupca

"Po tom, čo sa potvrdili informácie o rozsahu zranenia Jonasa Ahnelöva, potrebovali sme okamžite riešiť náhradu. Napokon sme aj na základe kladných referencií siahli po Juliusovi, ktorý v tejto sezóne odvádzal dobré služby tímu Södertälje v Allsvenskan.

Je to výborný korčuliar, ktorého budeme môcť rovnocenne využívať na oboch stranách klziska. Nemá problém ani s fyzickou hrou do tela a jeho prednosťou je tiež dobrá strela.

Dohodli sme sa na podpise zmluvy aj na budúcu sezónu a pevne verím, že od prvého zápasu bude oporou," povedal športový riaditeľ Rostislav Dočekal pre oficiálnu stránku klubu.

Bergman by mal pricestovať do Bratislavy vo štvrtok a trénerovi Petrovi Oremusovi bude k dispozícii už v piatok v domácom zápase 41. kola Tipos extraligy proti HC 19 Humenné. Na drese bude nosiť číslo 7.

Naopak jeho 36-ročný krajan Ahnelöv už mužstve nepomôže, keď sa zranil v závere druhej tretiny počas stretnutia s Liptovským Mikulášom.

Tomáš Zigo, Ján Brejčák Čítajte viac Na chybu upozornil aj Valábik. Rozhodcovia, ktorí uznali neregulárny gól v extralige, si odpykajú trest

Odborné vyšetrenia potvrdili, že jeho zranenie si vyžiada operáciu.

Ahnelöv posilnil belasých 13. decembra 2023 ako náhrada za Shawna Lalondeho a hneď sa usadil v prvej obrannej formácii spolu s Marekom Korenčíkom. Odohral 11 zápasov a získal 7 bodov (3+4).

Načítavajú sa športové výsledky...
Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava