Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ešte to oľutujete! Vykopli ste ho ako psa. Koniec Kúdelku rozpútal vášne. Čo ho najviac mrzí? Prehovoril aj jeho nástupca

Amaterizmus, šok, hanba. Odvolanie Petra Kúdelku z pozície trénera Michaloviec vyvolalo na sociálnych sieťach búrlivé reakcie. Málokedy sa postavia fanúšikovia na stranu vyhodeného kouča tak, ako sa to stalo na Zemplíne. Michalovský fanklub navyše ohlásil štrajk, najbližšie zápasy budú hráči bez ich podpory na tribúnach.

30.01.2024 18:07
SR Hokej TEL play off 1/4 6. Michalovce Slovan... Foto: ,
Bývalý kouč Michaloviec Peter Kúdelka kričí pokyny na svojich zverencov počas zápasu so Slovanom.
debata (4)

"Momentálne výsledky a najmä herný prejav nášho mužstva nás prinútil urobiť zmeny na trénerskom poste. Rozhodnutie prišlo po domácich prehrách s Novými Zámkami a Humenným.

Tím potrebuje pred reprezentačnou prestávkou nový impulz a v neposlednom rade sa potrebujeme dobre pripraviť na play-off," uvádza sa v oficiálnom stanovisku, ktoré klub zverejnil na svojom webe.

Staronovým trénerom Michaloviec sa stal Fín Tomek Valtonen, ktorý v klube v minulosti pôsobil dve sezóny a získal historickú bronzovú medailu.

Indície o vyhadzove mal už skôr

Napriek návratu úspešného kouča zanechal odchod Kúdelku vo fanúšikoch veľmi trpkú pachuť. Dôveryhodný zdroj pre Športweb potvrdil, že dôvodom Kúdelkovho odchodu mal byť osobný spor so športovým manažérom Marekom Mašlonkom.

Rozhovor s obrancom Spišskej Novej Vsi Jurajom Valachom
Video

Tomu sa údajne nepáčil trénerov kamarátsky prístup k hráčom. Mašlonka nám nezdvíhal telefón a nereagoval ani na SMS správu.

Kúdelka odchod z Michaloviec očakával. Už v nedeľu po výhre 2:1 nad Slovanom sa v pozápasových rozhovoroch vyjadroval v inotajoch, ktoré naznačovali, že sa niečo chystá.

„Hráči podali extraordinárny výkon a postavili sa za mňa. Ukázali sme silu, že sme skvelý tím. Dali sme veľa správnych odpovedí na veľa otázok,“ hovoril Kúdelka do televíznych kamier Sport 1.

Chýry o tom, že v klube končí, sa potvrdili. Nám sa s ním v priebehu pondelka podarilo spojiť. V jeho hlase bolo počuť zrejmé sklamanie.

Dizajn bez nazvu  1 Čítajte viac Koniec pre osobný spor s manažérom? Vedenie Michaloviec odvolalo Kúdelku, na jeho miesto sa vracia fínsky búrlivák

„Situácia je pre mňa veľmi frustrujúca a smutná. Aj to však prináša práca trénera. Mrzí ma to najmä kvôli hráčom a realizačnému tímu, s ktorým sme niečo budovali. Veľmi si vážim aj podporu fanúšikov, ktorým som nesmierne vďačný,“ vraví Kúdelka.

Rodák z Bratislavy opísal, ako sa o svojom konci v klube dozvedel. „Ráno mi to oznámili. Zobral som to na vedomie. Určité indície som mal už v predchádzajúcich dňoch,“ konštatuje Kúdelka.

Podporu ľudí si váži

K údajnému osobnému sporu so športovým manažérom Dukly Marekom Mašlonkom, ktorý mal byť hlavným dôvodom jeho odvolania, sa odmieta vyjadriť. „Prepáčte, ale nechcem to komentovať,“ reaguje stroho Kúdelka.

V klube podľa neho funguje všetko tak, ako má. "Kustód Marek Jenčík a fyzioterapeut Martin Babjak sú dušou tímu.

V Michalovciach je skvelá partia a úžasné zázemie. Moji zverenci mi boli veľkou oporou, či už to bolo vlani alebo tento rok. Veľa som sa od nich naučil a som vďačný, že som s nimi mohol pracovať," hodnotí Kúdelka.

Za svoj najväčší vklad ako hlavného trénera Michaloviec považuje jednoznačne zmenu vnímania samotného hokeja zo strany verejnosti.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

„Minulý rok sa nám podarilo v ľuďoch vzbudiť obrovskú vášeň pre hokej. Práve to je niečo, na čo budem mať najkrajšie spomienky,“ vraví.

Podporu, ktorú mu vyjadrujú ľudia osobne ale aj na sociálnych sieťach, si nesmierne váži. "Veľmi milo ma to prekvapilo.

Úprimne som to nečakal. O to viac som vďačný fanúšikom a mám z toho obrovskú radosť," mieni Kúdelka.

Šéf klubu chápe hnev fanúšikov

Podľa mnohých by si zaslúžil šancu pri reprezentácii ako asistent Craiga Ramsayho. O svojej budúcnosti zatiaľ 35-ročný kormidelník nepremýšľal. „Momentálne mám hlavu plnú iných myšlienok. Potrebujem si trochu oddýchnuť a nájsť motiváciu do ďalšej práce,“ uzatvára jednu kapitolu kariéry Kúdelka.

Za rozhodnutím odvolať ho pevne stojí prezident Dukly Marek Michajlo, ktorý obhajuje aj neštandardné načasovanie zmeny na trénerskom poste.

"Neskôr by to už nemalo zmysel. Rozhodli sme sa v hodine dvanástej. Zodpovednosť beriem na seba,” konštatuje pre RTVS.

Július Hudáček Čítajte viac Hudáček reaguje na českého experta i Radosu: Som obeť nenávistnej kampane. Proti toxickým fanatikom sa budem brániť

Šéf michalovského klubu zareagoval aj na podráždené reakcie priaznivcov, ktoré zahltili komunikačné kanály Dukly.

"Nie všetkým fanúšikom sa to páči. Chápem to. Túto zmenu budeme hodnotiť po sezóne,” odkazuje Michajlo.

Fanúšikovia prostredníctvom komentárov posielajú klubu tvrdé odkazy: „Ešte to oľutujete! Vykopli ste ho ako psa. Takto sa pochováva michalovský hokej.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kúdelka #HK Dukla Michalovce #Tomek Valtonen