Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandalózny gól v extralige. Rozhodca na Spiši uznal zásah, ktorý išiel úplne mimo

Gól, ktorý zjavne videl iba hlavný rozhodca. Ten totiž uznal zásah Nových Zámkov proti lídrovi zo Spišskej Novej Vsi do posunutej brány napriek tomu, že puk išiel mimo tradičného miesta usadenia konštrukcie.

29.01.2024 10:29
Filip Surák Foto: ,
Brankár Spišskej Novej Vsi Filip Surák.
debata (10)

Bizarný moment bol škandalózny o to viac, že to bol gól víťazný a vďaka nemu vyhrali Nové Zámky na ľade favorita 4:3.

Kontroverzná situácia nastala v polovici zápasu, keď sa Nové Zámky dostali počas oslabenia do nečakaného protiútoku. Český útočník Radek Prokeš prihral na pravú stranu Václavovi Stupkovi, ktorý na prvý pokus trafil betón gólmana domácich Filipa Suráka.

Brankár sa presúval k ľavej žŕdke tak vehementne, že u toho vyhodil tyčku z kolíku. A do posunutej bránky potom Stupka umiestnil svoju dorážku, ktorou rozvlnil sieť a začal sa radovať. Pozrite si celú situáciu na videu:

Faktom je, že góly do posunutej bránky je možné podľa pravidiel uznať za platné už takmer desať rokov. Lenže puk musí prejsť cez bránkovú čiaru na mieste, kde zvyčajne bránka stojí.

To sa ale v tomto prípade nestalo, Stupkova strela by totiž podľa záznamu z kamery nad ľadom zamierila zhruba o desať centimetrov mimo ľavej tyčky.

Rozhodca Miroslav Štefík situáciu pozoroval z druhej strany a okamžite ukázal na bránku a gól uznal. Nič na tom nezmenili ani protesty brankára Suráka a ďalších Spišiakov. Tí sa snažili arbitra presvedčiť, aby išiel situáciu skontrolovať na video.

SR Trenčín šport hokej TEL Spišská Nová Ves 36. kolo TNX Čítajte viac Vyrastal na Ukrajine, žiari na Slovensku. Život je tu omnoho bezpečnejší, vraví mladý talent. Očarí aj Ramsayho?

Skúsený rozhodca sa nenechal obmäkčiť a tvrdo stála za svojich prvým rozhodnutým. Uznal teda gól na 4:1 zo strely, ktorá ani nemierila medzi tyče.

Na kontroverzný moment upozornil po zápase generálny manažér Spišskej Novej Vsi Richard Rapáč. „Verím, že tento gól pomôže a naši rozhodcovia budú v budúcnosti takéto situácie skúmať na videu. Veď na to tú techniku máme,“ vyjadril sa na Twitteri.

Líder extraligovej tabuľky sa síce v stretnutí dotiahol na rozdiel gól, napokon ho však môže mrieť práve podivný zásah Nových Zámkov. Domáci aj kvôli tomu zaznamenali štvrtú prehru za sebou. Spišiaci tak majú na čele tabuľky už len jednobodový náskok pred druhým Popradom.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga #Nové Zámky #HK GROTTO Spišská Nová Ves