Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ja už mám svoju jednotku. Tréner Slovana poslal Halákovi stručný odkaz. Povedal som vám, kto tu bude chytať, vravel novinárom

Hokejové Slovensko dnes obletela veľká správa. Za Slovan Bratislava bude chytať Jaroslav Halák. Brankár, ktorý patril medzi najlepších gólmanov sveta svojej generácie.

16.02.2024 22:10
01. Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák v drese NY Rangers.
debata (4)

„S manažmentom Slovana sme sa dohodli, že do klubu prídem a podpíšem riadny kontrakt, iba ak bez problémov prejdem dôkladnou zdravotnou prehliadkou a moje telo potvrdí, že je stopercentne pripravené absolvovať záťaž v zápasoch, ktoré klub čakajú vo vyvrcholení sezóny,“ povedal Halák pre klubový web.

Do hlavného mesta by mal prísť na prelome februára a marca. Halák je odchovancom bratislavského klubu HK Ružinov 99.

V Slovane však pôsobil už od svojich šestnástich rokov (2001) v dorasteneckom a juniorskom tíme a má na svojom konte aj 13 odchytaných zápasov za áčko Slovana v sezóne 2003/2004, vrátane jedného playoff zápasu proti Zvolenu.

"Veľmi si vážim záujem Slovana o moje služby. Je to klub, z ktorého som sa odrazil do veľkého zámorského hokeja. Aj preto by som chcel byť v tejto chvíli absolútne korektný a otvorený k vedeniu klubu, svojim budúcim spoluhráčom a v neposlednom rade k fanúšikom Slovana.

Uvedomujem si, že som viac ako desať mesiacov nestál v bránke v súťažnom zápase, aj keď som sa po celý ten čas snažil udržiavať v dobrej fyzickej kondícii," doplnil Halák.

SR Hokej TEL 9. Spišská Košice KEX Čítajte viac Slovan dostal v Nitre poriadnu nakladačku. Spišiaci prelomili negatívnu sériu

V rokoch 2006 až 2023 bol Halák pevnou súčasťou NHL Až doteraz v nej odohral 620 zápasov, vrátane 39 vo vyraďovacej fáze o Stanley Cup.

Pôsobil postupne v siedmich kluboch – Montreal Canadiens, St. Louis Blues, Washington Capitals, New York Islanders, Boston Bruins, Vancouver Canucks a naposledy v New York Rangers, kde vlani v apríli nastúpil na svoj zatiaľ posledný zápas.

Na svojom konte má 295 víťazných zápasov v základnej časti NHL a celkom 53 shutoutov. Jeho celková priemerná úspešnosť zákrokov počas celej kariéry v NHL sa blíži k 92 percentám.

„Ak sa v najbližších dňoch Jaroslav Halák rozhodne pokračovať vo svojej úspešnej kariére v Slovane, po administratívnej stránke nebude nič brániť v tom, aby ho fanúšikovia Slovana a slovenského hokeja uvideli do niekoľkých dní opäť v bránke,“ špecifikoval klub na oficiálnej stránke.

Kanada, škandál, obvinenia Čítajte viac Nechutný škandál v kolíske hokeja. Verejnosť hromží, Američania už zaradili spiatočku

Zdá sa, že táto veľká novina až tak veľmi nevonia trénerovi Slovana Petrovi Oremusovi. Ten musel po zápase v Nitre prehltnúť trpkú pililku v podobe prehry 1:7. Aj pod vplyvom nevydareného duelu zareagoval na chýry o Halákovom príchode.

Na počudovanie všetkých nie veľmi pozitívne…

„Ak sa môžem k tomuto vyjadriť, u mňa je jednoznačná jednotka. Denis Godla – on bude chytať stále. On tento mančaft pozdvihol a chytá vynikajúco. Povedal som, kto je u mňa jednotka a kto tu bude chytať,“ naznačil Oremus.

Kedy sa Halák vráti na Slovensko zatiaľ nie je jasné, no vedenie Slovana informovalo, že po administratívnej stránke mu nebude nič brániť.

Načítavajú sa športové výsledky...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jaroslav Halák #Peter Oremus #Denis Godla