Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne bude jedno z najmodernejších športovísk na Slovensku. Záujem zo strany žiakov je obrovský

Stavebné práce na hale pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne sú takmer hotové.

23.11.2023 16:29
400800877 654130176837247 8457396615457543748 n Foto:
Hala by sa mala začať využívať na jar budúceho roka.
debata

Jedno z najmodernejších športovísk na Slovensku za takmer 16 miliónov eur by mali dokončiť v januári budúceho roka. Informovala o tom hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková.

Modernú hokejovú halu budú využívať najmä študenti Strednej športovej školy v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je TSK.

Brno, hala Čítajte viac Jej cena atakuje štvrť miliardy eur. V Brne začali s výstavbou úchvatnej arény, pozrite si ju

Trenčianska Hokejová akadémia je na Slovensku pilotným projektom TSK a záujem hokejových talentov študovať v Trenčíne sa každoročne zvyšuje. V minulom roku sa na akadémiu hlásilo 120 žiakov, prijať ich mohli 20.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku sú práce dokončené na 70 percent. Hotové sú inžinierske siete, vzduchotechnika či omietky.

Súčasťou haly sú veľké šatne v „anti-vandal“ prevedení. Zázemie haly prekračuje požiadavky kladené na takéto zimné štadióny, čím sa projekt radí k jedným z najmodernejších na Slovensku.

"Na ľadových plochách je ešte potrebné zabetónovať povrch a čakáme na zapojenie do siete vysokého napätia, aby sme mohli dotiahnuť chladiaci systém.

Systém chladenia bude využívať ekologické chladivo bez freónu," uviedol Baška. Halu dajú do prevádzky v apríli alebo máji budúceho roka.

SR Futbal Prešov Tatran Aréna štadión výstavba začiatok PO Čítajte viac Odštartovala výstavba štadióna v Prešove. Hostiť bude aj ME do 21 rokov

"Ak sa chceme o hokeji baviť aj v budúcnosti, musíme vytvoriť také podmienky, aby nám deti v štrnástich rokoch neodchádzali do zahraničia.

Toto je práve vízia, s ktorou chce Slovenský zväz ľadového hokeja zmeniť podmienky a ukázať, že na Slovensku vieme pripraviť adekvátne a konkurencieschopné prostredie pre akýkoľvek hokejový talent," zdôraznil Richard Pavlikovský, predseda komisie SZĽH pre Rozvojové centrum Hokej región Trenčín.

Slávny Pľuščenko sa pochválil modernou akadémiou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Ruská krasokorčuliarska legenda Jevgenij...
debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #hokej #športovisko #Akadémia