Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká strata pre Liptákov aj pre súťaž. Najproduktívnejšieho hráča extraligy vyhnali z NHL, mieri do Ruska

Americký hokejový obranca Mitchell Miller opúšťa HK 32 Liptovský Mikuláš. Najproduktívnejší hráč Tipos extraligy by mal podľa informácií webu HokejPortal.sk pokračovať v kariére v KHL.

20.11.2023 09:20
400478463 827772326016071 5075004059542738372 n Foto:
Liptáci si budú musieť poradiť bez najproduktívnejšieho hráča extraligy.
debata (1)

Miller sa s najvyššou slovenskou súťažou rozlúčil nedeľným domácim zápasom s Novými Zámkami (3:6), v ktorom si pripísal dva body za asistencie a posunul sa na čelo kanadského bodovania súťaže. V doterajšom priebehu sezóny nazbieral 29 bodov za šesť gólov a 23 asistencií.

„Áno, odchádzam. Ešte však nemôžem povedať, kam odchádzam a zverejní sa to až o niekoľko dní. Na Slovensku to bola pre mňa skvelá skúsenosť a som vďačný za šancu, ktorú mi tu dali a tiež za podporu fanúšikov, ktorí sa so mnou po zápase aj prišli rozlúčiť,“ povedal Miller pre HokejPortal.sk.

Spišská Nová Ves Čítajte viac Spišiaci majú ďalší skalp, Slovan ukončil sériu prehier. Nitriansky uragán si odnieslo Humenné

Dvadsaťjedenročný zadák prišiel do Liptovského Mikuláša pred touto sezónou a okamžite sa zaradil medzi opory tímu. "Bol o neho dlhodobo veľký záujem a snažili sme sa ho udržať čo najdlhšie. Už sa to však dostalo do štádia buď – alebo a museli sme zareagovať.

Nechceme mu brániť v odchode, keď sa môže posunúť do najlepšej európskej ligy a má z toho určitý osoh aj klub, čo je tiež dôležitá vec," uviedol tréner Liptákov Juraj Faith a dodal, že ponuka z Ruska bola lukratívna. Podľa neho nebude Millera ľahké nahradiť.

HC Košice - HC Slovan Bratislava Čítajte viac Škandál v Košiciach! Fanúšikov Slovana nepustili do Steel Arény, kým si nevyzliekli dres

Millera draftoval v roku 2020 v 4. kole zo 111. miesta klub NHL Arizona Coyotes. Kariéru si pokazil tým, že ako štrnásťročný šikanoval mentálne zaostalého afroamerického spolužiaka Isaiaha Meyera-Crothersa. Za svoj čin stál aj pred súdom.

Po sérii článkov s vyjadreniami matky šikanovaného žiaka dali Coyotes od Millera ruky preč. V novembri 2022 podpísal nováčikovský kontrakt s Bostonom, no dva dni na to ho Bruins rozviazali po verejnej kritike od hráčov a komisára NHL Garyho Bettmana.

HC Slovan HC Košice Čítajte viac Belasí nemali v Steel Arene nárok, Košice sa dotiahli na lídra, Spišiaci odišli z Nitry naprázdno

Po tom, ako Miller v ročníku 2021/2022 nazbieral v drese tímu Tri-City Storm 83 bodov (39+44) v 60 dueloch USHL, následne vynechal celú minulú súťažnú sezónu.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #extraliga #Mitchell Miller #HK 32 Liptovský Mikuláš