Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skalica bola vlani tretia, teraz druhá. Jej hviezdy veria v zlatú postupnosť

Po boku Žigmunda Pálffyho vyrástol mladý skalický útočník Juraj Mikúš na hviezdneho zakončovateľa. Počas sezóny nazbieral celkovo 113 bodov a strelil 38 gólov, no vo finálovej sérii sa nepresadil ani raz.

11.04.2009 03:04 , aktualizované: 03:10
Martin Gründling, Juraj Mikúš Foto:
Skalické sklamanie.Zľava: Martin Gründling a Juraj Mikúš.
debata

„Nemyslíme na to, čo sme dosiahli, počíta sa len víťaz. To, že som prestal dávať góly rozhodlo. Samozrejme, som sklamaný a dosť, ale musíme sa s tým vyrovnať. Košice vyhrali 4:2, a preto boli lepší,“  hľadal hodnotiace slová stredný útočník prvej formácie.

Záhoráci i napriek finálovej prehre dosiahli historický úspech, keď vylepšili vlaňajšie tretie miesto o jeden stupienok. Bude stupnica pokračovať a na rok sa stane Skalica majstrom? „Keby sa zachovala postupnosť, bolo by to fantastické,“ pripojil Mikúš a dodal: „Táto sezóna bola krásna. Dreli sme, makali a dotiahli to až do finále. V tomto stretnutí sme chceli uspieť, nakopla nás výhra 8:2 zo štvrtého zápasu, predsa len, nepatrilo sa prehrať 0:4 na zápasy. Teraz je však všetko iné, zabojovali sme a obnovili nádej, ale tá je už preč.“

V rozhodujúcich samostatných nájazdoch uspel z domáceho tímu len Tibor Višňovský. Starší brat hviezdy NHL Ľubomíra prestrelil gólmana Júliusa Hudáčka medzi nohy. Nemrzelo ho, že na posledné dva nájazdy nešiel ako šťastný z prvej série on, ale Žigmund Pálffy? „Žigo držal Skalicu celú sezónu, a tak sa rozhodli aj tréneri – buď to dá a pokračujeme alebo sa séria skončí. On je hráč svetových kvalít, v týchto momentoch sa vyžíva. Jednoducho mu to ale teraz nevyšlo, smola,“ konštatoval „Višňa“.

Útočník, ktorý nosí na drese číslo 7, vyzdvihol tímového ducha, vďaka ktorému postúpilo mužstvo až do finále. „Chcel by som sa poďakovať chalanom, hlavne tým mladším, ktorí dávali do toho všetko a ukázali bojovné srdiečko. Odrzkadlilo sa to v tom, že sme postúpili do finále. Toto mužstvo má veľký potenciál, pracuje sa na ňom niekoľko rokov. Už nám chýba len zlato, ak sa podarí udržať tento kolektív, tak by sme o rok mohli zopakovať finále,“ zaprorokoval si Višňovský.
 

Pri záverečnom podávaní rúk sa uprostred klziska stretli aj otec a syn – tréner Skalice Ján a košický kapitán Juraj. Dlho sa objímali, povedali si zopár slov a nakoniec syn pobozkal otca. „On už nejaké tituly má a patrilo sa, aby aj ku mne niečo prišlo,“ pousmial sa Juraj Faith. „Skalica bola fantastickým súperom, mali sme dnes šťastie,“ zdôraznil. „Nie som spokojný s tým, že sme prehrali, ale v kútiku duše som trošku rád, že rozhodol práve môj syn,“ priznal kouč Skalice.

 
debata chyba