Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hála nedostal gól už 312 minút

Hokejový brankár Dukly Trenčín Miroslav Hála neinkasoval gól už 312 minút a 14 sekúnd. Gólmana vojakov naposledy prekonal 29. novembra skalický útočník Juraj Mikúš a Hála odvtedy ďalších päť duelov - doma so Zvolenom a Popradom a vonku v Nitre, Bratislave a Žiline vychytal s čistým kontom.

12.12.2005 15:02
debata

Hála je tak novým rekordérom ST extraligy, doteraz mal najdlhšie „zatiahnutú roletu“ Pavol Rybár v januári 2003. Rybár si vtedy čisté konto udržal 213:58 min. Pre porovnanie, v NHL drží rekord Brian Boucher, ktorý na prelome rokov 2003 a 2004 v drese Phoenixu neinkasoval rovnako ako Hála päť zápasov v rade a čisté konto udržal 332 minút a jednu sekundu.

„Teší ma, že som sa v počte shutoutov vyrovnal Boucherovi. Oba výkony je však ťažké porovnávať, keďže sú to iné súťaže. Mám z toho radosť, ale je to zásluha celého tímu. Rekord ma teší, ale nepreceňujem ho. Treba to brať triezvo. Prvoradé sú víťazstvá tímu a body do tabuľky,“ hovorí Hála, ktorého v rozlete teraz na týždeň zastaví reprezentačná prestávka.

Najbližšie ho preveria ofenzívne naladení strelci Košíc na budúci utorok. Východniari trenčianskemu gólmanovi odkazujú, že sú pripravení jeho sériu prerušiť. „Pevne verím, že mu sériu prekazíme. Bude to však ťažké, keďže Trenčín má teraz pevnú obranu a doma bude silný. V každom prípade by sme radi nejaký gólik strelili a odniesli si z ľadu Dukly aspoň bod,“ hovorí pre hckosice.sk obranca Juraj Kledrowetz.

Hála sa na ďalší duel teší, ak pretrhne svoju sériu, smutný nebude. „Prvoradé sú víťazstvá tímu. Aj keď teraz ťahám sériu bez inkasovaného gólu a vo verejnosti to rezonuje, časom sa na to zabudne. Zasa budú padať góly a bude ticho. V prestávke si oddýchnem a svoju sériu sa pokúsim v ďalšom zápase ešte natiahnuť,“ uviedol Miroslav Hála, podľa ktorého bolo najťažšie vychytať prvú nulu v dueli so Zvolenom.

„Dosť si cením aj čisté kontá na Slovane a v Nitre, kde je skvelé nedostať gól. V súboji s Popradom mal súper šance, ja som mal i šťastie. Žilinské prostredie poznám, keďže som tam chvíľu pôsobil, a chytá sa mi tam dobre,“ dodal Hála.

Trenčianska jednotka odchytala v tejto sezóne už 2068:08 min, čo je najviac zo všetkých brankárov ST extraligy. Zo 797 striel na svoju bránku pustil za svoj chrbát iba 48, čo je priemer 1,39 gólu na zápas. Hála má tak 93,97% úspešnosť zákrokov a celkovo 8 shutoutov.

debata chyba