Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový Slovan zostal bez zámorských posíl

Hokejový Slovan Bratislava dohrá sezónu bez zámorských posíl. Líder extraligy chcel získať dvoch kanadských hokejistov z NHL. Richard Matvichuk z New Jersey Devils a Brad Isbister z Edmonton Oilers však s najväčšou pravdepodobnosťou v tíme Slovana nezakotvia. "V našom klube asi nebudú hrať," potvrdil generálny manažér a viceprezident Slovana Maroš Krajči, podľa ktorého prestupy stroskotali na výške poistky.

07.02.2005 14:34
debata

„Dohoda hovorila jasne o stanovení sumy. Tú sme neskôr navŕšili ešte o desať percent. Boli sme dohodnutí na uhradení leteniek, aj prenájme auta. Počas víkendu sme sa však dozvedeli, že by sme mali uhradiť aj poistenie hráčov nielen počas ich pôsobenia na Slovensku, ale na celú dĺžku ich kontraktov,“ vysvetľuje Krajči.

Podľa viceprezidenta Slovana hráči dostali toto odporúčanie od NHLPA. „Napríklad v prípade Matvichuka to je na štvorročný kontrakt vo výške 8,5 milióna dolárov a to si nemôžeme dovoliť,“ dodal Krajči.

Krídelník Brad Isbister uzavrel v lete 2004 novú dvojročnú zmluvu s tímom Edmonton Oilers na 2,9 milióna dolárov. Dvadsaťosemročný útočník odohral v sezóne 2003/2004 za Oilers pre zranenia iba 51 stretnutí, v ktorých strelil 10 gólov a pridal 8 asistencií.

Tridsaťdvaročný Matvichuk sa po minulej sezóne stal neobmedzeným voľným hráčom a podpísal štvorročný kontrakt s New Jersey Devils. Skúsený obranca hral v uplynulých dvanástich sezónach za Dallas Stars, v inom klube NHL zatiaľ ani neúčinkoval. V sezóne 2003/04 zarobil v tíme Stars 2,2 milióna dolárov. V profilige odohral Matvichuk 733 stretnutí, v ktorých zaznamenal 38 gólov, 129 asistencií a 584 trestných mi­nút.

debata chyba