Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vicemajster má nového trénera. Pred Slovanom sa vracia do Nitry známe meno

Staronovým trénerom hokejistov HK Nitra sa stal český kormidelník Antonín Stavjaňa.

05.12.2022 22:00
7. HK Nitra Foto: ,
Hokejisti Nitry.
debata

Vo funkcii nahradil Nordmundsa Sejejsa, ktorého vedenie klubu v novembri odvolalo z funkcie. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

K odvolaniu Sejejsa došlo ešte 15. novembra, odvtedy tím oficiálne viedol asistent Dušan Milo. Pre 59-ročného Stavjaňu ide o návrat do známeho prostredia po pol roku.

V Nitre skončil po sezóne 2021/2022, v ktorej doviedol Nitru do finále extraligy, v ktorom podľahla Slovanu Bratislava. S tímom spod Zobora získal celkovo osem extraligových medailí.

7. HK Nitra Čítajte viac Vicemajster prehral siedmy zápas za sebou, padol aj Slovan

Do klubu sa vrátil v situácii, keď sa jeho staronoví zverenci nachádzajú na poslednom 12. mieste tabuľky, pričom prehrali uplynulých sedem zápasov. Nitru povedie už v utorňajšom domácom zápase proti Slovanu Bratislava.

"Sme veľmi radi, že sa Tondo Stavjaňa vracia medzi nás. Dohodli sme sa s trénerom, s ktorým nám to dlhé roky výborne fungovalo. V priebehu posledných pár týždňov sme s ním preberali možnosť jeho opätovného návratu.

Konzultovali sme s ním aj mená iných potenciálnych kandidátov na post hlavného trénera v Nitre. Situácia sa vyvíjala a Tondovi sa napokon podarilo zariadiť si pracovné a najmä rodinné záležitosti tak, že od zajtra (utorok-pozn.) sa pripojí k nášmu tímu.

Tondo sa pôvodne plánoval vrátiť k trénovaniu od ďalšej sezóny. Tešíme sa, že je tomu tak už teraz a u nás, lebo si ho nevieme predstaviť na inej ako nitrianskej striedačke," uviedol nitriansky klub v oficiálnom stanovisku.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Antonín Stavjaňa