Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra prišla o lídra tímu. Útočník Holešinský odchádza za hranice

Slovenský hokejový útočník Adrián Holešinský sa s vedením HK Nitra dohodol na ukončení spolupráce. Jeho novým pôsobiskom sa stane český extraligový tím HC Škoda Plzeň.

01.11.2022 10:35
Adrián Holešinský. Foto: ,
Adrián Holenšinský zaznamenal za Nitru v tejto sezóne 11 bodov v 13 zápasoch.
debata

O odchode 26-ročného útočníka informoval nitriansky klub na oficiálnej stránke. Holešinský odohral v prebiehajúcej extraligovej sezóne 13 zápasov, po ktorých bol s 11 kanadskými bodmi (5+6) najproduktívnejším hráčom Nitry.

V jej drese odohral dve kompletné sezóny. „Nitra mu prirástla k srdcu, rovnako ako on našim fanúšikom. Vždy bude u nás vítaný. Klub mu vyhovel a uvoľnil ho do zahraničia, tak aj znela naša predsezónna dohoda,“ povedal riaditeľ klubu Miroslav Kováčik pre hockeynitra.sk.

Pavol Regenda Anaheim Čítajte viac Anaheim sa rozhodol. Poslal Regendu na farmu

Podľa neho Holešinský už v minulosti odmietol viacero ponúk z Fínska či Česka. „Nikdy nie je správny čas odísť, ale tentoraz si to vyhodnotil tak, že to chce skúsiť,“ doplnil Kováčik.

Holešinský odohral za Nitru celkovo 113 extraligových zápasov, v ktorých nazbieral 88 bodov (35+53). V oboch „nitrianskych“ sezónach sa prebojoval na vrcholné reprezentačné podujatia.

V ročníku 2020/2021 štartoval na MS v Rige, v roku 2022 sa pričinil o historický bronz na ZOH v Pekingu. Jeho meno figuruje aj v nominácii na prvú reprezentačnú akciu v sezóne 2022/2023, ktorou bude od 10. do 13. novembra Nemecký pohár v Krefelde.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC Škoda Plzeň #Adrián Holešinský