Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan - Košice môže v januári vidieť 20-tisíc ľudí. Ochutnať chcú aj Česi

Hokejový Slovan Bratislava oslavuje storočnicu. Pri tejto príležitosti si chce dopriať niečo výnimočné. Mal by to byť zápas pod holým nebom. Podľa zákulisných informácií by sa malo hrať na Tehelnom poli. Informáciu potvrdzuje denník Šport i české médiá, keďže v hlavnom meste Slovenska by si mali zahrať aj české kluby.

31.10.2022 13:02
tehelné pole futbal NFŠ Foto: ,
Národný futbalový štadión - Tehelné pole, bude svedkom hokejového zápasu.
debata

Malo by to byť niečo na štýl NHL. Stretnutia, ktoré bude sledovať celá krajina. Akési „winter classic“. Všetko by sa malo konať uprostred januára. Slovan by mal na futbalovom Tehelnom poli privítať Košice, Trenčín – Zvolen a v nasledujúci deň zasa Třinec vyzve brniansku Kometu.

„Slovan má oslavovať storočnicu a chystá open air na Tehelnom poli, pričom v nedeľu 15. januára sa tam má odohrať zápas slovenskej extraligy. Rokujú aj s klubmi z Česka – Třincom a Kometou – či by tam hrali tiež,“ povedal pre ČTK Martin Loukota, riaditeľ tamojšej najvyššej súťaže a Asociácie profesionálnych klubov ľadového hokeja, ktorá pred sezónou prevzala od zväzu späť riadenie českej extraligy.

„Pozerali sme na to, či by to bolo možné vzhľadom na rozpis zápasov a termíny. Z toho pohľadu to vyzerá dobre. Organizátori sa však musia následne tiež dohodnúť s marketingovou agentúrou BPA ohľadom prezentácie partnerov českej extraligy. Viem teda, že nejaké kroky sa pre zápas Třinca s Kométou v Bratislave robia, ale ešte to nemôžem potvrdiť ako definitívnu vec,“ doplnil Loukota.

V minulosti sa hral slovenský zápas pod „otvorenou strechou“ na Štiavničkách v Banskej Bystrici. Stalo sa tak v roku 2019. Domáci „barani“ v ňom podľahli Zvolenu 2:3.

V tohtoročnom Winter classic NHL, ktorý sa odohrá 2. januára 2023 vo Fenway Parku v Bostone, vyzvú domáci Bruins Pittsburgh Penguins.

Slovenské nádeje v drafte NHL 2023 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hodnotenie C: Samuel Urban (brankár, tím SR do...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice