Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania lepší zápas ako v Bratislave neodohrali. Pardavý kritizoval

Hokejisti Košíc dosiahli v piatok cenné víťazstvo, keď v derby vyhrali na ľade Slovana Bratislava 2:1 po predĺžení.

28.10.2022 21:57
Michal Chovan Foto: ,
Košičan Michal Chovan uniká Jurajovi Valachovi zo Slovana.
debata

„Oceliari“ tak ukončili osemzápasovú sériu prehier na štadióne „belasých“, kde sa tešili z triumfu po dva a pol roku, a navyše zosadili domácich z čela tabuľky.

Hrdinom duelu bol Michal Chovan, ktorý rozhodol v presilovke vo štvrtej minúte predĺženia.

Košičania si tak z hlavného mesta odniesli zaslúžený triumf. Od úvodu boli aktívnejší a tlačili sa pred Jareda Coreaua, paradoxne však otvorili skóre domáci, keď sa presadil Patrik Maier.

Košice boli až na niekoľko minút tretej tretiny lepšie a odmenou im bol gól v predĺžení. Chovan v 64. minúte potrestal vylúčenie Matthewa MacKenzieho.

Adam Lukošík, Jared Coreau Čítajte viac Košice otočili prvé derby rivalov v sezóne. Slovan už nie je lídrom

"Dnes sme ukázali, aké sme mužstvo a ako to vyzerá, keď všetci do jedného hráme to, čo vieme hrať, a to, čo máme hrať. Ak by sme to robili vždy, nestáli by sme v tabuľke tak, ako sme stáli pred týmto zápasom. Pre nás možno nebol lepší zápas ako tento.

Povedali sme si, že keď to dnes zlomíme, tak nás to odrazí do ďalších bojov. Zvládli sme to za dva body, ale aj to je dobré. Na Slovane sa nevyhráva často.

Pri góle sme to dobre zahrali, jedna strela sa odrazila ku mne a ja som stál na správnom mieste," povedal strelec víťazného gólu. Košice vyhrali v Bratislave prvýkrát od marca 2020, keď domácich zdolali 4:1.

Arény tímov hokejovej extraligy a ich kapacita Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
HC Slovan Bratislava. Kapacita: 10 055 divákov.

Chovana tešil najmä taktický a hlavne tímový výkon:

"Myslím si, že to bol náš najlepší výkon v sezóne. A hlavne bol najkolektívnejší. Všetci sme do toho dali srdce, dohrávali sme súboje, bránili sme, hrali sme jednoducho.

Nikto nevymýšľal a nikto nehral na seba. Gól sme si pýtali už v závere tretej časti, nakoniec prišiel v presilovke v predĺžení. Som šťastný, že sme to zvládli."

Arény tímov hokejovej extraligy a ich kapacita Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
HC Slovan Bratislava. Kapacita: 10 055 divákov.

Výkon i výsledok si pochvaľoval aj tréner hostí Dan Ceman. Verí, že na ňom budú jeho hráči stavať aj v ďalších stretnutiach:

"Nepáčilo sa nám, ako sme hrali v predchádzajúcom zápase v Michalovciach. Chceli sme hrať ináč a dnes sme od začiatku boli vo vysokej intenzite. Chceli sme útočiť, dostávať puky za ich obrancov.

Mali sme päť či šesť šancí, no oni dali gól z prvej, čo je ťažké po mentálnej stránke. Ale páčilo sa mi, ako to chalani zvládli. Onedlho sme vyrovnali, čo nám vrátilo sebavedomie. Od brankára až po štvrtú lajnu sme odohrali skvelý duel. Dúfam, že na tom budeme stavať."

Rebríček klubov hokejovej extraligy podľa tržieb Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MHk 32 Liptovský Mikuláš: 568 850 eur...

Domáci kouč Ján Pardavý si po stretnutí nebral servítku pred ústa a výkon označil za nehodný domáceho prostredia. Potešil ho len Coreau, ktorý pokryl až 44 striel Košičanov.

"Treba rešpektovať kvalitu, ktorú dnes ukázal súper. Absolútne si zaslúžili vyhrať a my môžeme byť spokojní s tým jedným bodom. Od prvej tretiny bol súper aktívnejší, lepší a len Jared v bránke nám dával celý zápas šancu, aj pri takom výkone, zobrať z tohto zápasu body.

Nemali sme pohyb, boli sme slabí na puku, prehrávali sme osobné súboje, súper bol všade rýchlejšie. Takto doma jednoducho nemôžeme hrať," povedal Pardavý.

„Belasí“ po prehre prišli o prvé miesto v tabuľke, na ktoré sa dostali Nové Zámky, tie majú o bod viac, no odohrali aj o zápas viac. Košice si pripísali šiesty triumf v sezóne a poskočili na 8. miesto.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice