Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Draftoval ho Winnipeg, prichádza z KHL. Slovan získal Kanaďana

Hokejový klub Slovan Bratislava podpísal kontrakt do konca prebiehajúcej sezóny s následnou opciou na ďalší rok s 25-ročným kanadským útočníkom Matteom Gennarom.

27.10.2022 16:30
Matteo Gennaro. Foto:
Matteo Gennaro.
debata

Gennara si vo vstupnom drafte NHL v lete 2015 v 7. kole z celkového 203. miesta vybral klub Winnipeg Jets. Pred touto sezónou sa dohodol na pôsobení v KHL, v klube Červená Hviezda Kchun-lun odohral od začiatku ročníka 12 zápasov.

„Matteo Gennaro môže hrať na pozícii centra, ako aj ľavého krídla. Je dobre stavaný, fyzicky silný s kvalitnou strelou. V Slovane by si mal zastať svoje miesto na poste stredného útočníka v prvých dvoch útokoch,“ povedal pre klubový web športový riaditeľ Slovana Oto Haščák.

726494794 Čítajte viac Jedenásť zápasov a stačilo. Obranca Graňák dal zbohom Sparte Praha

Gennaro by mal pomôcť zvýšiť produktivitu, streleckú efektivitu a útočnú silu mužstva v rovnovážnom stave, ako aj v presilovkách. „Hráča tohto typu sme hľadali dlhšiu dobu, keďže od začiatku sezóny máme zranených dvoch kvalitných stredných útočníkov,“ doplnil Haščák.

Nová posila Slovana pricestovala do Bratislavy vo štvrtok popoludní z Moskvy cez Istanbul a Viedeň. Na prvom spoločnom tréningu by sa mal objaviť v piatok dopoludnia.

O tom, do ktorého zápasu zasiahne, rozhodnú nielen tréneri, ale aj rýchlosť, akou sa podarí dotiahnuť administratívne úkony súvisiace s jeho transferom s kanadskou hokejovou federáciou a čínskym klubom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Matteo Gennaro