Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stratený v New Yorku? Halák s Čechmi sa o mňa postarali

Úsmev od ucha k uchu a hlasné: Dobrý deň! Kam Adam Sýkora (18) príde, tam je o ňom počuť. Talentovaný hokejový útočník sa vrátil na Slovensko po zámorskej skúsenosti s New Yorkom Rangers a už zarezáva v drese Nitry.

03.10.2022 21:00
Adam Sýkora Foto:
Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers po drafte.
debata

Náladu mu nepokazila ani nedeľňajšia prehra na ľade Slovana, ktorý sa vďaka triumfu 4:2 vrátil na čelo extraligovej tabuľky.

„Viedli sme 2:0, škoda, že odchádzame bez bodu. Ale sezóna je dlhá, máme kvalitu na to, aby sme boli úspešní,“ vraví slovenský reprezentant.

Zápas ste mali dobre rozohratý, čo sa stalo?

Po prvej tretine sme si zrejme mysleli, že už je rozhodnuté. Neprospelo nám, že sme sa uspokojili s výsledkom. Navyše sa nám nedarili presilovky, v ktorých sme mohli pridať ďalšie góly. To súpera posadilo na koňa a otočil skóre.

SR Hokej TEL 5.kolo Nitra Michalovce NRX Sýkora Čítajte viac Zaváhanie Slovana na Spiši, navrátilec Sýkora bodoval za Nitru

Brali ste zápas ako odplatu za finále z minulej sezóny?

Áno, vedeli sme, že Slovanu máme čo vracať. Škoda, že sa nám to nepodarilo, ale nechýbalo veľa. Verím, že náš čas ešte príde.

V play off ste patrili medzi lídrov tímu. Očakávajú od vás tréneri teraz väčší bodový prídel ako v uplynulej základnej časti?

Je to logické. Som o rok skúsenejší, chcem posunúť svoju hru na vyšší level. Cítim na sebe, že aj kemp v zámorí mi pomohol k tomu, že mám viac sebavedomia. Viac si dovolím s pukom, chcem viac tvoriť. Ale žiadny veľký tlak si na seba nevytváram.

Z New Yorku išli na vaše výkony v prípravnom kempe pozitívne ohlasy, vnímali ste ich?

Niečo som zachytil. Som rád, že v klube boli so mnou spokojní. Ale stále sú to len ohlasy. Naďalej chcem na sebe tvrdo pracovať. Mám čo zlepšovať.

Adam Sýkora (Nitra) v zápase 5. kola hokejovej... Foto: TASR, Henrich Mišovič
SR Hokej TEL 5.kolo Nitra Michalovce NRX Sýkora Adam Sýkora (Nitra) v zápase 5. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce.

Povedali vám tréneri Rangers, čo konkrétne?

Mám sa viac tlačiť do bránky. Tiež mi odporučili, aby som používal protismernú kľučku, po ktorej je väčšia šanca, že zostanem voľný.

Aký ste mali dojem zo slávnej organizácie?

Najlepší. V klube všetko funguje na sto percent, o hráčov je výborne postarané. Bonusom pre mňa bolo, že som nastúpil na prípravný zápas proti Islanders. Mestské derby sa tešilo značnej pozornosti, hrať pred 15-tisíc fanúšikmi v slávnej Madison Square Garden je veľký zážitok.

Som rád, že ma draftovali práve Rangers a ešte viac ma teší, že sú zatiaľ so mnou spokojní. Mám veľkú motiváciu sa do New Yorku čo najskôr vrátiť. Príležitosť môže prísť už v tejto sezóne.

Môžu vás Rangers povolať z Nitry späť do zámoria?

V prípade, že by sa im zranil väčší počet hráčov alebo sa udialo niečo nečakané, tak existuje aj takáto alternatíva. Budem pripravený.

Slafko mešár Čítajte viac Americká TV je na smiech: Slafkovský a Mešár nie sú z rovnakej krajiny

Stihli ste si užiť New York?

Veľa času mi nezostalo, hokej bol na prvom mieste. Ale jeden deň som strávil v centre. Pochodil som Manhattan, pozrel si Empire State Building. Urobil som veľa fotiek, všetko nájdete na mojich sociálnych sieťach. (úsmev)

Ako vás prijali v tíme?

Bez problémov. Okrem Jaroslava Haláka tam boli aj Česi Libor Hájek s Filipom Chytilom. Chalani si ma zobrali pod krídla, vytvorili sme česko-slovenskú partiu. Keď som niečo potreboval, vždy mi ochotne poradili.

Nechceli ste zostať v jednej zo zámorských juniorských súťaží, aby ste si viac zvykli na menšie klzisko?

Bola to jedna z alternatív, ale napokon sa Rangers rozhodli, že Nitra bude pre mňa najlepšie riešenie. Som rád za také rozhodnutie, mal som na to rovnaký názor. Hra na zámorských klziskách mi nerobila problém. Hralo sa rýchlejšie, viac sa dohrávali súboje. To mi vyhovuje, rýchlo som sa prispôsobil.

Tomáš Tatar Čítajte viac Slafkovský je privilegovaný. Jeden nevydarený zápas mu odpustia

Váš kolega z reprezentácie Juraj Slafkovský v kempe Montrealu ešte neskóroval a médiá s fanúšikmi ho už začínajú kritizovať. Zvládne tlak verejnosti?

Určite. Juraj je správne nastavený, má na to hlavu. Doterajšie zápasy mu príliš nevyšli, ale je to super hráč. Nebude trvať dlho a opäť začne dávať góly. Ak odštartuje sezónu v NHL, tak super. Ak nie, pôjde na farmu a odtiaľ sa môže prepracovať do prvého tímu. Až taký veľký rozdiel v tom nie je.

Máte v pláne aj v tejto sezóne odohrať dvoje majstrovstvá sveta?

Chceme napraviť pokazený juniorský šampionát, ktorý nám nevyšiel. Rád by som sa dostal aj na čo najviac seniorských zrazov a zabojoval o MS 2023. Budem makať na sto percent, aby sa mi to podarilo. Čím viac zápasov odohrám, tým lepšie pre mňa.

Najväčší slovenskí boháči z NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jozef Stümpel - 50 rokov, útočník,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #New York Rangers #Adam Sýkora